[1. dec.] Julemølle i Ramløse med nisser og mølleboller

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.

RAMLØSE: Ramløse Mølle inviterer til julehygge første søndag i advent, den 1. december kl. 13-15.30. Tidspunktet er valgt, så gæsterne også kan nå at deltage i tændingen af byens juletræ.

1. december er årets sidste arrangement i Ramløse Mølle. Møllen og gæstgiveriet vil være pyntet op til dagen, og som afslutning vil belysningen af møllen blive tændt. Gæsterne kan købe økologisk spelt-, hvede- og rugmel, der er malet på den midlertidige, lille kværn.

“Julemøllen er en rigtig familieaktivitet, og mølleforeningen håber at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at stifte bekendtskab med den spændende, gamle mølle som en rigtig god optakt til julen”, lyder det fra Ramløse Mølleforening i en udsendt pressemeddelelse.

Hjemmelavede mølleboller
I gæstgiveriet vil der være mulighed for at købe og smage hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe eller te samt vand eller saftevand. Desuden serveres der gløgg og æbleskiver til tonerne af mange af de kendte julemelodier spillet på harmonika.

Møllesvendene vil tage imod gæsterne og indvi dem i den spændende gamle mølles hemmeligheder.  Håndværksmuseet vil også være åbent. Her kan man møde Martin Jonsson i bødkerværkstedet, som han har pyntet med hjemmelavet julepynt og med mange aktiviteter for børnene. I urmagerværkstedet kan man møde Urmager Ebbe Jørgensen og forsøge sin som urmager.

Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

Find julenisserne
Ud over de sædvanlige aktiviteter for børnene, kan de i år hjælpe med at finde nogle møllenisser, som er stukket af og har gemt sig forskellige steder i møllen. De børn, som finder nisserne og gætter et ‘kodeord’ får som belønning en kop varm kakao, som er varmet over et bål og serveret af møllemester Peter Nielsen.

Møllen har – som de fleste ved – mistet den ene vinge, Derfor vil den vinterbelyste mølle desværre ikke tage sig helt så godt ud som når alle vingerne er intakte. Som et plaster på såret har mølleforeningen valgt at lade den tilbageværende møllevinge stå lodret og placere et juletræ på det yderste af den møllevinge, som peger opad. Mølleforeningen håber, at alle vil synes om initiativet.

 

 

Skriv din kommentar her: