[10. juni] Gratis tur med guide: Oplev guldsmede på tæt hold

Leucorrhinia Pectoralis
Leucorrhinia Pectoralis. Foto: Christian Fischer/wikimedia

GRIBSKOV: Der sker mange sjove ting i Pinsen, og er du glad for at opleve naturen helt tæt på, så inviterer kommunen på en gratis og guidet tur til Ellemosen. Det er et Natura 2000-beskyttet område, som blandt andet rummer Stor Kærguldsmed

Kom med på guidet tur og oplev Stor Kærguldsmed (Leucorrhinia Pectoralis) i Ellemosen. En ekspert i guldsmede vil guide gruppen frem til guldsmedene og fortælle om deres forunderlige liv. Kommunens naturmedarbejder vil fortælle om arbejdet med Natura 2000, og hvad kommunen gør for at passe på de små flyvende væsener.

Mødestedet bliver på p-pladsen på Bækkebrovej tæt ved Skovskellet, 3200 Helsinge. Herfra er der knap 500 meter langs Bækkebrovej til Ellemosen.

Medbring gerne gummistøvler/vandrestøvler, egen forplejning og evt. kikkert.

Tilmelding er ikke nødvendig, og hunde må ikke medbringes.

Stor Kærguldsmed?
Modne hanner er sorte med store, mørkerøde pletter på brystet og bagkroppen. Hunner og unge hanner har gule pletter. Vingene har mørkebrune vingemærker og har en sort trekantet plet ved bagvingen. Kønsmodne hanner er lette a identificere på den gule plet på bagkroppen, som står i skarp kontrast til de øvrige røde pletter.

Arten er udbredt i det nordlige Europa og østover mod Rusland. Den trives bedst i solrige, åbne skove. Ynglelokaliteter er ofte ved vand med kantvegetation. De ses primært fra slut maj til juli, flest kan observeres i slutningen af juni.

TID: 2. pinsedag mandag d. 10. juni, kl. 14-16
STED: Bækkebrovej tæt ved Skovskellet, 3200 Helsinge
ENTRE: Gratis, ingen tilmelding nødvendig.

Giv din mening til kende: