[12. oktober] Blueskoncert med Banks, Jørgensen & Backhausen

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.

GILLELEJE: Kulturhavn Gilleleje inviterer til en blues- og folk koncert med trioen Banks, Jørgensen og Backhausen. De tre spillemænd vil give den gas på både guitar, violin og harmonika.

Banks, Jørgensen og Backhausen spænder bredt: Fra den rå og uforfalskede blues til melodiøse passager, over country til jazz og fra samba til ragtime.

“Musikken er bundet sammen af virtuos musikalitet og oprigtig spilleglæde og på instrumenter, der blander elegance og brutalitet, robusthed og skrøbelighed på smukkeste måde. Det er på én gang en hårdtswingende og en rørende, varmegivende oplevelse”, lyder det fra arrangørerne i en udsendt pressemeddelelse.

Herunder en musikalsk smagsprøve:

Musikerne
Paul Banks har udgivet 15 albums i eget navn og modtaget adskillige priser, bl.a. komponistforeningen DJBFAs hæderspris (1992) og Danish Music Awards i 2001 og 2006. I 2006 blev han ligeledes valgt til Årets Danske Blues Navn. Senest modtog han og Charlotte Halberg en Carl Pris 2018 for deres børnemusik krimi ”Tidsrøver”.

Kristian Jørgensen på violin er medstifter af Tango Orkestret og har sin egen jazzkvartet samt balkanorkestret ‘Donau Swing’. Han har indspillet en CD, ”Meeting Monty” med pianisten Monty Alexander, og på hans seneste udgivelse, ”Love Letters” er han i selskab med sin egen faste kvartet med bl.a. guitaristen Jacob Fischer.

Thor Backhausen spiller både harmonika orgel og klaver og har optrådt i mange forskelligartede sammenhænge: ‘Fessors Big City Band’, ‘Lone Kellerman og Rockbandet’,  Anne Dorthe Michelsen, med flere. Han har udgivet cd’en ‘Universe’  og ‘Ku’ Det Tænkes’ med Peter Thorup og senest ‘Misen & Backhausen’ med egne sange.

TID: Lørdag 12. oktober 2019 kl 20.
STED: Mezzaninen, Kulturhavn Gilleleje.
ENTRE: kr. 180,-. Billetter købes på www.kulturhavngilleleje.dk.

Skriv din kommentar her: