18-årig mistede kørekortet på stedet

(Tekst / Arkivfoto: Allan Andersen)

GILLELEJE: En 18-årig mand fra Helsinge måtte mandag formiddag vinke farvel til kørekortet, som blev skiftet ud med en sigtelse for narkokørsel og besiddelse af euforiserende stoffer.

En civil patruljevogn fandt anledning til at kigge nærmere på den unge bilist, som var kørende i en mindre personbil, mens turen gik gennem Gilleleleje ad Bonderupvej. Den 18-årige mand svingede ind på Circle K, og kørte hen ved luftautomaten hvor de to politifolk stoppede patruljevognen bagved og rettede henvendelse til den unge bilist.

Betjentene fandt anledning til at mistænke den 18-årige mand for at køre under påvirkning af stoffer, og der blev derfor foretaget en narkometer test på stedet, narkometret havde den civile vogn dog ikke blandt tilbehøret og derfor var der kort efter også en Indsatsleder-vogn på stedet med et narkometer.

Det faldt ikke heldigt ud for den 18-årige bilist, som blev testet positiv for kokain og derfor sigtet for narkokørsel, oplyser Nordsjællands Politi til Netavisen Gribskov.

Dette betød samtidig en øjeblikkelig inddragelse af kørekortet, indtil der er svar på den blodprøve som efterfølgende blev udtaget. I visse tilfælde kan blodprøven vise sig negativ, grundet politiets narkometer også reagerer på affaldsstofferne fra visse euforiserende stoffer, men disse er ikke ulovlige og kan dermed gøre at en sigtelse frafaldes – om dette gælder for den sigtede 18-årige mand må tiden vise.

Kørsel med hash, marihuana eller pot i blodet er siden 2017 reguleret på samme måde som med spirituskørsel, men for alle andre ulovlige stoffer – herunder kokain – gælder at du får 3 års ubetinget frakendelse af kørekortet, første gang du overtræder nulgrænsen.

Efter resultatet af narkometertesten havde betjentene iøvrigt grund til at kigge nærmere på den 18-årige mands bil, og her blev der ifølge Nordsjællands Politi fundet et mindre kvantum kokain i bilen som den 18-årige mand også blev sigtet for. 

Leave a Reply