21-årig mand sigtet: Ovetrådte ubetinget vigepligt og udløste større sammenstød

(Arkivfoto: Allan Andersen)

HELSINGE: En 21-årig mand fra Helsinge er blevet sigtet i forbindelse med at der tirsdag morgen, kl. 07.40, skete et færdselsuheld i krydset Klokkekildevej/Gulbjergvej/Hesselvej i Stenløse.

Den 21-årige mandlige bilist fra Helsinge kørte, ifølge døgnrapporten for Nordsjællands Politi, ad Klokkekildevej i nordøstlig retning, og da han skulle passere henover krydset Gulbjergvej/Hesselvej, overså han sin ubetingede vigepligt.

Han kørte ud for hajtænderne, og påkørte her den venstre side af en bil kørende på Hesselvej med en 51-årig mand fra Ganløse bag rattet.

Påkørslen gjorde at den 51-årige mands bil snurrede en smule rundt på den våde kørebane, og udløste et sammenstød med en modkørende personbil i den del af krydset som var blevet til Gulbjergvej. Bilen her var ført af en 45-årig mand Gørløse, og trods buler i bilerne, så skete umiddelbart ingen personskade ved færdselsuheldet, oplyser Nordsjællands Politi.

Den 21-årige blev efterfølgende sigtet efter færdselslovens bestemmelser, skriver Nordsjællands Politi i døgnrapporten.

FAKTA:
Du får et klip, hvis du overtræder reglerne om ubetinget vigepligt. Derudover får du en bøde på 2000 kr. Ubetinget vigepligt betyder, at du skal holde tilbage for færdsel fra begge sider.

Er man samtidig skyld i et færdselsuheld, medfører det en betinget frakendelse af kørekortet i tre år, samt en orienterende teori- og køreprøve for fortsat at kunne køre bil.

Du har ubetinget vigepligt:
Ved stoptavle og stoplinje. Du skal stoppe helt op, før du kører videre
Ved trekanttavle
Ved vigelinjer – også kaldet hajtænder
Når du kører ind i en rundkørsel
Når du kører ud fra f.eks. en parkeringsplads, ejendom, tankstation, markvej, og når du kører over et fortov, en cykelsti eller rabatten.
Bilister har vigepligt for cyklister, knallerter og modkørende færdsel i forbindelse med højre- og venstresving.

Leave a Reply