[21. september] Kunsttriennale slutter sæson med amiina-koncert

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.

HELSINGE: Nordkystens Kunsttriennale 2019 slutter sæsonen af med en koncert med islandske amiina. Det sker d. 21. september.

Oplev det multi-instrumentelle ensemble bag et af kunsttriennalens lydværker, når islandske amiina giver solokoncert i Danmark og afslutter Nordkystens Kunsttriennale 2019. Koncerten finder sted lørdag d. 21. september i Gribskov Kultursal.

Denne sommer har de danske musik- og kunstelskere haft chancen for at opleve det islandske multi-instrumentale orkester amiina og værket Wavelengths, når de besøgte Nordkystens Kunsttriennale og Nakkehoved Fyr i Gribskov. Nu afsluttes kunsttriennalen med et brag af en koncert med ensemblet, som er tidligere fast live-strengesektion hos landsfællerne Sigur Rós og som i deres hjemland har opnået stor anerkendelse.

Essensen af koncerten lægger sig op ad amiinas melankolske og æteriske album Fantômas, som er skabt med inspiration fra den franske stumfilm af samme navn fra 1913. Både violin, cello, trommer, perkussion, metallofon, bordharpe, ukulele og elektronik er kildematerialet i den lydverden, som publikum kan glæde sig til at opleve d. 21. september i Gribskov Kultursal.

Kunstværket Wavelenghts ved Nakkehoved Fyr kan opleves frem til d. 22. september.

Og hvad slags musik er så amiina? Det er lidt svært at kategorisere, så bedøm selv:

Hvad er Nordkystens Kunsttriennale?
Nordkystens Kunsttriennale er en stedsspecifik kunst- og kulturevent, som via nye stedsspecifikke værker kommenterer og perspektiverer attraktioner, historien, landskaber, offentlige samlingssteder m.fl. i Gribskov.

Triennalen 2019 er inspireret af den nyetablerede Nationalpark Kongernes Nordsjælland og søger at afdække områdets usynlige lag ved at lade kunst- og kulturbegivenheder tage udgangspunkt i historiske begivenheder, levede liv samt udefrakommende påvirkninger, som har haft afgørende indflydelse på områdets identitet. Læs mere på www.nkkt.dk.

Nordkystens Kunsttriennale afholdes hvert tredje år.

Organisationen bag er den selvejende institution KunsthusUdenMure – et unikt samarbejde mellem blandt andet Rudolph Tegners Museum & Statuepark, Museum Nordsjælland, Esrum Kloster & Møllegård, Kulturskolen Gribskov og Munkeruphus.

TID: Lørdag d. 21. september kl. 20-22.
STED: i Gribskov Kultursal.
ENTRE: 100,-. Billetter kan bestilles her: https://gribskov.nemtilmeld.dk/622/

Skriv din kommentar her: