Den 23-årige mand er blevet varetægtsfængslet frem til d. 6.april, det oplyser Nordsjællands Politi søndag formiddag. (Tekst/Arkivfoto: Allan Andersen)

GRÆSTED: Lørdag morgen var der uro og uorden idet en gruppe unge mænd skabte sig og bla. smed rundt med noget vejafmærkningsgrej på Græsted Stationsvej. Et vidne blev under mændenes optræden truet med at få tæsk, idet vidnet påtalte mændenes hærgen.

Nordsjællands Politi blev alarmeret om gruppens opførsel og hærgen på stedet kl. 07.36, og da en patrulje kom frem til området traf betjentene ganske rigtigt gruppen af meget højrøstede mænd.

Betjentene skulle lige have en samtale med gruppen af mænd og deres opførsel som på dette tidspunkt alene var en omgang gadeuorden – men det eskalerede hurtigt til alvorligere sigtelser.

En 23-årig mand fra Helsinge blev ifølge Nordsjællands Politi meget opfarende og aggressiv, da betjentene ville snakke med ham. Hans opførsel endte med en anholdelse, som han ligeledes hidsigt forsøge at modsætte sig, men uden held.

Under tumulten med den hidsige 23-årige mand blandede en 21-årig mand fra Græsted sig også i anholdelsen, hvorunder han udøvede vold mod politibetjentene, hvilket han så blev anholdt og sigtet for, og iøvrigt blev hans kammerat alligevel anholdt.

Som sig hør og bør bliver en anholdt altid visiteret, således blev der også klappet lommer på den anholdte 23-årige mand og her fandt betjentene en grund til den hidsige modstand: En vægt, lidt kokain og ikke mindre end 181 gram amfetamin væltede ud af lommerne på den 23-årige mand som derfor straks blev sigtet for besiddelse med henblik på videresalg.

Nordsjællands Politi har fået den 23-årige pusher fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør, søndag morgen, hvor han var sigtet for trusler om vold og besiddelse af stoffer med henblik på videresalg.

Her blev han varetægtsfængslet frem til d. 6. april, oplyser Vagtchefen for Nordsjællands Politi til Netavisen Gribskov.