[24. okt.] Foredrag: Kina – Riget i Midten

Kontrasten er stor i Kina. Her er det Hong Kong, som i disse dage gennemgår voldsomme demonstrationer i et forsøg på at holde Kina for porten. Tekst: David Abildgaard. Foto: Presse.

VEJBY: Dr. phil. Ole Vind gæster Sognegården i Vejby, når der 24. oktober inviteres til foredrag om Kina, som på rekordtid voksede sig for stor til ming-vasen og nu er en global magtfaktor. Men hvad er Kinas selvforståelse egentlig?

Kina er især i disse dage i vælten får både sin håndtering af Hong Kong og sine mange forsøg at meningsdanne den vestlige verden gennem pres på udenlandske virksomheder.

Men hvad er Kina egentlig som begreb og i kontekst med resten af verden?

Det er spørgsmål, som dr. phil. Ole Vind vil forsøge at kaste lys på.

Han gæster sognegården med et foredrag på baggrund af billeder fra Kina, som viser alt fra rige storbyer til fattige landområder, og som samlet fortæller en historie om Kina fra kongfuziansk kejserdømme til kommunistisk rige.

“Med sin særlige socialistiske kapitalisme er Kina i dag på vej til økonomisk og teknologisk stormagtstatus, bl.a. med rumfart til månen og med den ’nye silkevej’ til Afrika og Europa”, forklarer Ole Vind, der særligt vil fokusere på nutidens mentale udfordringer, den genoplivede kongfuzianisme og de fortsat levende religioner.    

Der serveres kaffe og kage i pausen.

Foredraget er arrangeret i samarbejde mellem sognepræst Ulrik Pilemand, Vejby kirkes menighedsråd og Gribskov Folkeuniversitet.

TID: Torsdag d. 24. oktober 2019 kl. 14 til 16.
STED: Sognegården, Kirkebakken 4, Vejby.
ENTRE: 50 kroner. Bestil billet her: Billetbestilling.

Skriv din kommentar her: