[26. april] Fælles cykeltur til Tegners Museum og Villingerød Kirke

Tekstbearbejdning: David Abildgaard/Pressemeddelelse. Foto: Presse/Klimagruppen Gribskov.

GRIBSKOV: Klimagruppen gearer igen op til en cykeltur, denne gang til Tegners Museum og Villingerød Kirke. Turen finder sted 26. april og har fokus på området omkring museet, der er truet af en måske kommende og meget nærtliggende grusgrav.

Turen starter ved Dronningmølle station, hvorfra man blandt andet kan se Dronningmøllehuset, det kommende medborgerhus og Stationspladsen, hvor Gribskov Kommune i øvrigt foreslår en mobilmast placeret.

Fra Dronningemølle Station kører gruppen ad den smalle Villingerødvej uden cykelsti til Tegners museum, som ligger i et fredet område omgivet af det naturskønne Rusland med lyngklædte bakker og skov samt markerne mod vest. Området mod vest er udlagt som råstofindvindingsområde, hvilket kan medføre tung trafik på den i forvejen smalle Villingerødvej.

Dette vil museumsleder Luise Gomard fortælle nærmere om til de deltagende.

Næste stop bliver Villingerød Kirke, der ligger ganske nær, og hvor sognepræst Else Korsholm vil fortælle om kirken og betydningen af at være en vejkirke.

Turleder bliver Jan-Helge Larsen.

TID: Fredag den 26. april kl. 13.10.
STED: Turen stater ved Dronningmølle Station og er ca. 8 km. lang. Turen forventes at vare til kl. 16. Medbring selv drikkevarer.
ENTRE: Gratis. Tilmelding til turene senest 3 dage før afgang til: Cykelje@gmail.com

Giv din mening til kende: