[27. september] Fællesdag med Kierkegaard som turguide

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.

GILLELEJE: Vil du gerne lære mere om Kierkegaard og hans fascination af Gilleleje, så kan du komme med på en af to guidede ture med udvikleren af app’en ‘Kierkegaard by Nature ‘. Turen inkluderer frokost i Bolværket.

Kierkegaard by Nature og Kulturhavn Gilleleje er gået sammen om at tilbyde en dag med føde for både krop, sjæl og ånd. Det sker d. 27. september, hvor man som samlet gruppe kan gå med rundt og få fortalt om Kierkegaard. Kierkegaard tilbragte otte uger i Gilleleje ved slutningen af sine studier; en tid, hvor flere af hans dybe indsigter og tanker blev formuleret.

– Vi drager ud som gruppe efter en kop kaffe med croissant i Bolværket, Kulturhavnens restaurant. Vandreturen går gennem Gilleleje ud til Gilbjergstien, der ligger højt og smukt over Kattegats kyst, lyder det i en udsendt pressemeddelelse.

Tag mobilen med
En del af turen foregår med din mobiltelefon. Inden turen skal deltagerne downloade en app på smartphone, der introducerer vigtige eksistentielle spørgsmål og som gruppen vil skulle forholde sig til under turen. App’en er udviklet af Kierkegaard By Nature og er gratis, når du deltager.

– Spørgsmålene udgør hjørnestenene i Kierkegaards tænkning og indbyder til større personligt nærvær og refleksion, lover tovholderne.

Rundt i par
Kierkegaard foretrak at nyde naturen alene og i sine egne tanker. Gruppen opdeles derfor i par på turen. Oplægget til at dykke ned i eksistensen er nemlig en kombination af personlig fordybelse og samtale. Undervejs har du mulighed for at føre samtaler med flere forskellige.

Turen afbrydes af en frokost. Efter de første seks kilometer vender gruppen tilbage til Kulturhavnen, hvor der serveres frokost. Der er yderligere seks km. rute fra Gilleleje til Nakkehoved Fyr. Denne strækning kan gås på egen hånd.

Datoer: 27. september og 9. oktober kl 9-15.30. Billetter kan bestilles her: Kulturhavn Gilleleje.

Program for dagen:

  • 9.00 Møde Bolværket, kaffe og croissant, introduktion til app´en
  • 10.30 Vandring
  • 12.30 / 13 Frokost i Bolværket
  • 13.30 Samtale og opsamling i Bio 2/Kulturhavn Gilleleje
  • Visning af filmen ”The Way”

Pris: kr. 695 inkl frokost + en øl/vand samt facilitering. Bestilling – klik her.

Skriv din kommentar her: