GRÆSTED: Det har småregnet i løbet af lørdagen, men langtfra noget som på nogen måde kan ophæve afbrændningsforbuddet. Det erfarede en 33-årig mand på den dyre måde, lørdag eftermiddag.

Brandvæsnets afbrændingsforbud gælder fortsat, og selvom der rundt om i Gribskov kom endda voldsomt meget vand ved lørdagens spredte regnbyger – så er naturen fortsat knastør og særdeles brandfarlig.

En 33-årig mand på Mestervangen i Græsted var lørdag ved 17-tiden åbenbart ikke opmærksom på det klare afbrændningsforbud, og begyndte at sætte ild til et bål i sin have hvilket vakte bekymring i kvarteret.

Nordsjællands Politi blev derfor alarmeret, og sendte kl. 17.03 en patrulje frem til adressen hvor der ganske rigtigt var gang i et bål. Den 33-årige mand blev beordret til straks at slukke sit bål, og samtidig præsenteret for en bøde.

Det oplyser Nordsjællands Politi.

Manden blev sigtet for overtrædelse af Beredskabsloven og det højaktuelle afbrændingsforbud, hvilket udløser en bøde på mindst 5.000 kroner.

Ulovlig afbrændning i Gribskov
Uanset afbrændningsforbud er det altid forbudt at afbrænde affald under nogen omstændigheder i sin have i Gribskov Kommune. Her er det alene tilladt at have bål til rekreative formål, bedre kendt som hygge, forudsat at det er mindre bål af rent, tørt træ på bålsteder.

Private husholdninger i landzonen må kun afbrænde haveaffald i perioden 1. december til 1. marts, mens det er fuldstændig forbudt hele året på nogen måde at brænde haveaffald af i byzone eller sommerhusområder.

Er du i tvivl? Læs reglerne her

Giv din mening til kende: