33-årig mand skyldig: 12 års fængsel for drab på rival

Politiet arbejdede længe på gerningsstedet, og liget af den dræbte 39-årige mand blev først fjernet da alle tekniske undersøgelser var afsluttet. (Tekst/Foto: Allan Andersen)

HELSINGE: Retten i Helsingør har tirsdag kendt den 33-årige Peter Kamper fra Helsinge skyldig i drab, begået i juli måned i Hornbæk. Her blev en 39-årig mand dræbt med flere slag med en stavlygte i hovedet.

Offeret blev dræbt af flere slag mod hovedet med en 1,5 kilo og 50 centimeter lang stavlygte. Slagene knuste offerets kranie, og Peter Kamper efterlod ham døende på gerningsstedet.

– Når lygten bliver svunget af en gut på 111 kilo, så er der kraft i. Derfor må han have indset, at den anden kunne risikere at dø som følge af de her slag. Det lægger man vægt på, siger Anklager Kenn Jørgensen, Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Sagen var på flere områder usædvanlig, specielt idet drabet på den 39-årige mand var blevet optaget af det taxaselskab hvor den 39-årige mand brokkede sig over ventetid på en taxa – denne samtale blev afbrudt af skrig, flere dumpe slag – og stilhed.

Drabet skete d. 2. juli i år og lydfilen med taxaselskabets samtale med ofret varede to minutter og 22 sekunder, inden den brutalt blev afbrudt. Den båndede samtale var et af de beviser som der blev fremlagt i Retten i Helsingør.

Peter Kamper er kendt skyldig i drab på sin 39-årige rival, og idømt 12 års fængsel. (Privatfoto/Facebook)

Baggrunden for det brutale drab var ligeså gammelt som mennesket. Det drejede sig om et banalt trekantsdrama med to mænd og en kvinde, og Peter Kamper forklarede selv i retten at han og hans rival var vilde med den samme kvinde.

Erkendte dødsvold – men nægtede drab
Peter Kamper har på intet tidspunkt benægtet at han var skyld i den 39-årige mands død, men har alene kunne erklære sig skyldig i vold med døden til følge og nægtet sig skyldig i drab.

Ifølge den forklaring som Peter Kamper afgav i retten, var han d. 2. juli i år taget over til offeret i den tro at kvinden befandt sig der, efter hun og Peter Kamper havde været oppe at skændes.

Pludselig kom den 39-årige mand tilfældigt gående og herfra eskalerede tingene pludseligt. Ifølge Peter Kampers forklaring havde han ikke på nogen måde haft til hensigt at dræbe den 39-årige mand, han havde blot medbragt den kraftige metallygte for at kunne holde offeret på afstand, hvis det skulle ende i slåskamp.

Det var netop den kraftige og tunge MagLite som endte med at knuse den 39-årige mands kranie, og hans rival efterlod ham liggende døende på Harboesvej i Hornbæk, hvor han blev fundet kort efter det dødelige overfald.

Trods både ambulance og akutlæge var hurtigt fremme, så kunne redningsmandskabet ikke redde den 39-årige mands liv og han blev erklæret død på gerningsstedet som hurtigt blev afspærret af politiet.

Liget blev liggende på stedet indtil politiets teknikere havde afsluttet deres arbejde på stedet, og kort efter kunne Nordsjællands Politi foretage anholdelse af Peter Kamper som har siddet varetægtsfængslet siden.

Peter Kamper blev tirsdag kendt skyldig i drabet på den 39-årige mand, idet retten afviste hans forklaring om vold med døden til følge og idømte ham 12 års fængsel. Denne dom blev anket på stedet, og skal nu behandles ved Landsretten.

Giv din mening til kende: