Dialogmøde skal hjælpe frivillige

Foto: Presse.

Foto: Google.

GRIBSKOV: På tirsdag holder politikerne møde med de frivillige for at gøre dem klogere på, hvordan de kan få hjælp.  

D. 22. maj vil Gribskov Kommune sætte sig sammen med de frivillige for at holde et dialogmøde mellem politikere og frivillige. De frivillige gør en stor social indsats i kommunen, blandt andet hjælper de på frivilligcentre og kan vejlede andre ligesindede med særlige problemer, som man måske ikke vil tale med kommunen eller familien om.

Det er frivillige, der arrangerer fællesspisninger, er besøgsvenner på plejecentre, giver gratis økonomisk rådgivning, hjælper pressede børnefamilier eller giver en ekstra hånd på Gribskovs skoler.

– Ved dialogmødet vil vi derfor tale om, hvilke konkrete skridt vi kan tage som frivillige, politikere og medarbejdere for at styrke samarbejdet omkring de mange gode sociale indsatser, lyder det fra Frivilligkoordinator i Gribskov Pernille Dirchsen i en udsendt pressemeddelelse.

– Hvordan henvender vi os til hinanden når vi fx har en god idé, hvordan inviterer vi hinanden ind og hvordan kombinerer vi bedst muligt det vi hver især kan som fx frivillig, som politiker og som medarbejder?, spørger hun med tanke på, at netop dialog er vigtig, når det gælder koordinationen af de frivillige.

En gang årligt
Dialogmødet bliver holdt en gang årligt og giver mulighed for at politikere og frivillige kan debattere relevante og vigtige temaer. Det kan for eksempel være Helsinge Bibliotek, der har stor gavn af frivillige, som kan hjælpe borgere med IT-problemer. Men der er altid behov for flere kræfter, og det bliver blandt de opgaver, som både politikere og frivillige skal se nærmere på.

Skal være sjovt
Temaet for årets dialogmøde har fået overskriften ”Sjovt, Sammen om Sagen”. Læs mere og tilmeld dig på www.aktivgribskov.dk/nyheder.

Udvalget for Ældre, Social og Sundhed er værter for mødet og inviterer alle frivillige, der gør en social indsats i kommunen.

FAKTA
Den frivillige indsats i Gribskov Kommune har en kæmpe værdi og engagerer en stor del af de mennesker der bor her. Den nationale frivillighedsundersøgelse gennemført i 2017 viser, at 39 % af alle danskere har været frivillige inden for det seneste år og at hver frivillig i gennemsnit bruger 15 timer om måneden på frivilligt arbejde.

Fakta-tekst: Gribskov Kommune.

Hvor: Jobcenteret Bymosevej 4, Helsinge.
Hvornår: Tirsdag d. 22. maj kl. 17.00-19.30.

 

 

Giv din mening til kende: