55-årig kvinde dræbt i sammenstød

(Foto/Tekst: Allan Andersen)

HELSINGE: En 55-årig kvinde fra Dronningmølle blev onsdag morgen dræbt i kollision med en lastbil på Hillerødvej, mellem Helsinge og Hillerød. Kvindens pårørende er underrettet om det tragiske dødsfald.

Ulykken som kostede kvinden livet skete omkring kl. 07.15, hvor en lastbil var på vej mod Helsinge i det nordgående spor. Hvordan ulykken skete er endnu ukendt, men det står klart at lastbilen har ramt personbilen direkte i førersiden.

Om personbilen var skredet ud eller på anden vis kommet på tværs af lastbilens kørebane er noget som politiets teknikere og en Bilinspektør nu undersøger. På uheldsstedet blev der foretaget kontrol af lastbilens bremser, og der blev angiveligt ikke fundet nogen fejl på bremsesystemet.

Ulykken spærrede fuldstændig Hillerødvej, og kort efter alarmopkaldet til 1-1-2, så var brandkøretøjerne fra Frederiksborg Brand og Redning i Hillerød fremme på stedet sammen med flere ambulancer, akutlæge og adskillige patruljevogne. Brandfolkene fik klippet kvinden fri af bilen, men ulykkeligvis stod kvindens liv ikke til at redde trods redningsmandskabets indsats.

Kollisioner mellem personbiler og lastbiler er oftest meget voldsomme, og dagens ulykke endte tragisk. (Foto: Allan Andersen)

Bøder til bilister
Flere bilister foretog igen de livsfarlige og fuldstændig unødvendige u-vendinger grundet køen op mod uheldsstedet, derved skabte de stor fare for udrykningskøretøjerne som netop benyttede den modgående vognbane til at komme frem til uheldsstedet.

Den adfærd koster en bøde samt en betinget frakendelse af kørekortet – hvor mange som fik ørerne i maskinen er endnu ikke kendt.

På selve uheldsstedet blev flere bilister også skrevet for at have brudt politiets afspærringer i området. Trods afspærringebånd, flere motorcykelbetjente, skiltevogne og sågar brandkøretøjer som afspærringer, så smuttede flere bilister udenom – trods de fuldt optrukne linier – og kom buldrende op til uheldsstedet hvor mandskabet gik rundt på vejen.

Her stod betjentene klar som velkomstkomité, de stak bilisterne en bøde i hånden på minimum tusinde kroner og sendte dem retur hvor de kom fra. Straffen for at bryde politiets afspærringer starter ved 1000,- kroner i bøde, og kan ved meget grove overtrædelser stige helt op til betinget frakendelse.

Hvordan ulykken skete undersøges nu af en bilinspektør, og politiets teknikere som her ses arbejde på stedet. (Foto: Allan Andersen)
Lastbilen blev undersøgt, og blev bla. testet for bremsekraft på stedet – der blev angiveligt ikke fundet nogen former for fejl på køretøjet. (Foto: Allan Andersen)
Skriv din kommentar her: