61-årig kvinde dræbt på stedet ved frontalt sammenstød

Lastbilchaufføren kunne intet gøre for at undgå kollisionen, og da forhjulet blev revet af mistede han al kontrol over lastbilen. (Foto: Allan Andersen)

GRÆSTED: En lastbil og en personbil er torsdag eftermiddag klokken 13.51 stødt frontalt sammen på Hillerødmotorvejen ved Allerød, ulykken medførte at en 61-årig kvinde fra Græsted mistede livet og trafikken blev spærret i begge retninger hvilket førte til gigantisk trafikkaos.

Nordsjællands Brandvæsen var hurtigt fremme med flere køretøjer, ligesom ambulancer og lægebil også ankom til stedet, ulykkeligvis viste det sig at der ikke var noget at gøre for føreren af personbilen, da denne var dræbt på stedet ved kollisionen.

Nordsjællands Politi har oplyst at der er tale om en 61-årig kvinde fra Græsted og at de pårørende er underrettet om den tragiske trafikulykke.

Kom over i modsatte vognbane
Ud fra sporene på ulykkesstedet tyder det på at den 61-årige kvinde af ukendte årsager er kommet over i den modkørende vognbane og her er kollideret frontalt med lastbilen. Kollisionen medførte at lastbilen fik revet venstre forhjul af, og fortsatte et stykke op over førersiden af personbilen.

Der var ikke noget som lastvognschaufføren kunne gøre for at undgå kollisionen, der som nævnt skete langt inde i lastbilens vognbane, og der er ingen meldinger om at lastvognschaufføren kom noget fysisk til ved ulykken.

De omfattende skader på den 61-årige kvindelige bilist gjorde at hendes liv ikke stod til at redde, selvom der med det samme blev iværksat livreddende førstehjælp på stedet af flere bilister samt en Falckredder som løb til uheldsstedet fra en nærliggende ejendom.

Ulykken gjorde at politiets teknikere og en bilinspektør skulle opmåle og undersøge uheldsstedet før der kunne påbegyndes oprydning på stedet, det varede derfor en del timer før der kunne åbnes for den normale trafik på stedet.

Vanvid: Bilister lavede u-vendinger
Nordsjællands Politi fik først styr på uheldsstedet, som krævede en større indsats med afspærringer af vejene til uheldsstedet i begge retninger, inden betjentene kunne begynde at vende trafikken for at afvikle den enorme kø på begge sider af uheldsstedet.

– Afvent og følg vores anvisninger på stedet, var meldingen fra politiet som gjorde hvad man kunne på stedet, men vanen tro så slap tålmodigheden hos mange bilister desværre meget hurtigt op og der indløb mange meldinger om, at der blev lavet u-vendinger på Hillerødmotortrafikvej på trods af at der kom biler kørende i det nordgående spor fra Kollerødvej.

Der er dog ingen meldinger om nogen sammenstød ved dagens livsfarlige u-vendinger og ejheller hvor mange af dem som det lykkedes for politiet at få fat i.

Alle teknikernes skilte stod i lastbilens vognbane – et ret sikkert tegn på at kollisionen skete der. (Foto: Allan Andersen)
Der var hurtigt førstehjælp på stedet, men ulykkeligvis kunne kvindens liv ikke reddes. (Foto: Allan Andersen)
En bilinspektør undersøgte alle tre biler fra ulykken meget nøje. (Foto: Allan Andersen)
En sagesløs varebil blev revet med i ulykken, der er ikke oplyst noget om personskade. (Foto: Allan Andersen)

Leave a Reply