7.klasse elever fandt iværksættergenet frem

Elever og undervisere havde brugt skoleugen på at lave iværksætteri. Tekst: David Abildgaard. Fotos: Gilbjergskolen.
GILLELEJE: Hvad kræver det at være iværksætter? Og skal man være voksen for at blive selvstændig med egen virksomhed? Det var blandt spørgsmålene, som Gilbjergskolen over de seneste to uger har forsøgt at hente svar på.

7. klasserne på Gilbjergskolen i Gilleleje har mange gode bud på fremtidens lokale iværksættere. Skolen har netop afsluttet et længere forløb med iværksætteri, og projektet blev afsluttet med en imponerende iværksættermesse i Gilbjergskolens atriumgård i dag, fredag.

Alle skolens 7.elever var samlet om opgaven. Foto: Gilbjergskolen.

Eleverne har over gennemgået et forløb med særligt fokus på iværksætteri. Og hele seancen kulminerede i dag, fredag, med en iværksættermesse, hvor 7. klasserne fik mulighed for at fremvise deres ideer.

Eleverne arbejdede i fire dage med deres eget produkt og markedsføringen af det, og til den afsluttende messe blev de 22 nye ideer eller produkter præsenteret ved en udstilling for et større publikum bestående af elever og forældre samt et ekspertpanel, som repræsenterer Gillelejes lokalområde. De besøgende stemte om den bedste idé, bedste produkt/messestand og bedste pitch/salgstale.

Det blev både til præsentation af en elektrisk toiletbørste, en Easy Bike Lock, bådudlejningen Starboats og en hjemmeside til en sund madpakke, som leveres på skolen.

Det hele kulminerede i en præsentation af ideerne.

Formålet med det hele er at klæde fremtidens voksne på til et arbejdsmarked med et væld af muligheder.

“Iværksætteri er ikke kun forbeholdt voksne mennesker med gode kontakter. Unge iværksættere myldrer frem i alle dele af landet. Og ud over, at den gode ide kan blive dit job og skabe arbejdspladser, så er der en masse læring i både iværksætteri og innovation. Derfor er det her forløb for 7. klasserne vigtigt for både dem og samfundet i og rundt om Gribskov”, lyder det fra udskolingsleder Per Rømer.

Et opdateret skoleskema
Kunsten at tænke innovativt og have forståelse for, hvordan man bygger en virksomhed, har været vigtig for lærerne bag projektet.

Der blev stemt flittigt i en række kategorier for blandt andet bedste produkt og salgstale.

“I et budget eller et årsregnskab fanger bordet jo, hvis ikke man har kalkuleret korrekt. Virkeligheden er lidt mere barsk end, når du sidder en søndag eftermiddag og prøver at udregne forskellige regnestykker. Her har din fejl ikke voldsomt store konsekvenser, men det har det for din virksomhed. På den måde får fagene endnu mere dybde, da de meget hurtigt bliver virkelige for eleverne, når det handler om deres ide og virksomhed”, forklarer lærer Louise Bonne.

FAKTA
Vinderne af Gilbjergskolens iværksætterpris 2021 i bedste produkt blev: “Gilleleje strandtasken” lavet af Sarah, Vian, Malik og Sandra.

Vinderen af Gilbjergskolens iværksætterpris 2021 i kategorien bedste pitch blev: “Beach It” lavet af Ingrid, Esther, Frederikke, Filuca.

Vinderen af Gilbjergskolens iværksætterpris 2021 i kategorien mest innovative idé blev: “Auto trashcan” lavet af Theodor, Marius, Noel og Kaare.

Fonden for Entreprenørskab har støttet projektet.

Leave a Reply