[8. maj] Skovcup: Tag hele familien til børnevenlige orienteringsløb

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Skovcup.

TISVILDELEJE: Hele familien kan roligt snøre løbeskoende til en fælles løbetur i de nordsjællandske skove over de kommende onsdage. ‘Skovcup’ består af seks orienteringsløb for børn, unge og deres forældre. Første stævne “løber” af stablen 8. maj og finalen finder sted i Tisvilde Hegn.

Over i alt seks onsdage i løbet af maj og juni vil der være mulighed for at tage familien med på en anderledes skovtur med orienteringsløb. Det sker i forbindelse med løbet ‘Skovcup’, som finder sted i skove rundt om i Nordsjælland.

Det gælder om at finde disse her poster. Foto: Presse.

Fælles for dem alle er, at banerne vil have en længde på 1, 2, 3 og 4 km, så alle kan være med. De korteste baner er for begyndere, og de lidt længere er for de mere erfarne. Uanset hvilken bane, man vælger, går det ud på at finde bestemte poster på ruten ved hjælp af kort og kompas. Efter løbet er der lidt at spise og drikke.

Alle, der gennemfører fire eller flere løb, får en præmie.

– Man behøver ikke at have prøvet det før – og man skal heller ikke tilmelde sig. Det er bare at møde op og få en god tur i skoven. Man kan komme så mange gange, man har lyst, lyder opfordringen i en udsendt pressemeddelelse.

I finalen kan man konkurrere mod jævnaldrende. Den afholdes i Tisvilde Hegn og er en konkurrence, hvor man kan løbe mod andre på ens egen alder. Man kan også vælge at deltage uden for konkurrencen.

De fem første løb foregår onsdage kl. 16.30-17.45.

Det koster 25 kr. for et løb, og medlemmer af orienteringsklubber slipper med 15 kr.

Skovcup arrangeres af orienteringsklubber (København og Nordsjælland) organiseret under Dansk Orienterings-Forbund

Er du til gode naturoplevelser, så kan du finde flere gode forslag her.

Leave a Reply