Åbent brev til Morten Ulrik Jørgensen: Lyt til borgerne

Foto: Google.

ÅBENT BREV: Åbent brev til Morten Ulrik Jørgensen, formand for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi:

Kære Morten Ulrik Jørgensen.

Efter byrådsmødet den 18. juni, – hvor elever fra Nordstjerneskolen demonstreredes udenfor Rådhuset mod opsplitningen af deres bibliotek og at du igen blev gjort opmærksom på utilfredsheden med de tanker, du som udvalgsformand lægger for dagen med udflytningen af folkebiblioteket fra den nuværende placering ved Nordstjerneskolen og flytte det ned i centrum af Helsinge for at styrke kulturen. -, så synes vi, at det er tid, at opfordre dig til at byde borgere i Helsinge og omegn ind til samskabelse omkring Helsinge
bibliotek – både skolebiblioteket og folkebiblioteket.

Din håndtering af BLIK-besparelsen har sat sit præg på mange af Gribskovs borgeres forventning om udvalgets forslag til ”løsningen” i Helsinge. Vi vil opfordre dig til at indbyde borgerne til samskabelse. Byrådet har på et temamøde udtalt, at samskabelse skal komme fra borgerne – og om noget, der skal ske – altså inden beslutningerne træffes i udvalg og byråd.

Du og udvalget behøver ikke at komme med færdige løsninger. Medinddrag borgerne i Helsinge om udvikling af biblioteket i Helsinge og medinddrag borgerne i hele Gribskov kommune om udvikling af Gribskov kommunes biblioteker.

Når du nu prioriterer kulturen og mener at det skal udspringe af bl.a. bibliotekerne, så er der ingen kultur uden borgere.

På vegne af visionsgruppen

Peter Agerbo

Skriv din kommentar her: