Affaldsindsamling gav desværre igen i år et stort resultat

Foto: Presse.

Foto: Presse. Affaldsposen bugner af indsamlet affald, som folk efterlader i naturen.

GRIBSKOV: Årets affaldsindsamling i Gribskov er nu gjort op og resultatet viser endnu engang, at mange ikke forstår at beskytte vores natur mod det meget affald, vi kontant producerer.

Der har aldrig været et større behov for at passe på naturen. Ikke nok med, at vi er truet af kommende klimaopvarmning, så er vores affald også blevet et så stort problem, at selv verdenshavene er ved at drukne i det. For nyligt fandt man en hval med mere end 30 kilo plastik i maven, og selv i Marianergraven, jordens dybeste grav, har man for nyligt fundet plastikposer og lignende skrald.

Heldigvis har vi også nogle friske folk, der er villige til at gøre lidt ekstra for at holde vores natur fri for skrald og affald. Deres daglige indsats markeres hvert år med en årlig fælles affaldsindsamling, hvor alle opfordres til at deltage. Mange vælger desværre at lade være, men dem der trækker i arbejdstøjet kan rapportere om enorme mængder affald.

Sådan en indsamling blev holdt sidste måned, og resultatet var som vanligt rystende. Ud over de vanlige store mængder plastikskrald blev der dog også gjort flere kuriøse fund. I Ikast fandt en skoleklasse for eksempel et røntgenbillede af et lårben midt i naturen, og i den anden ende af landet fandt Skovby Friskole i Guldborgsund en flaskepost fra 1999, mens elever fra Herfølge Skole fandt et fotografi fra 2. verdenskrig.

Også i Gribskov blev der samlet en masse affald op rundt om i naturen. Ud over det vanlige skrald, blev der fundet jernrør, bildæk, skilte, en smadret bilrude og et hav af fyldte hundeposer. I Blistrup fandt skolelever en håndfuld efterladte valgplakater fra kommunalvalget i november. Hvem der var på plakaterne melder historien ikke noget om.

Hovedløs kat og vildfaren hund
Et af de mest bizarre fund fandt dog sted i Rødding, hvor en skoleklasse fandt en mumificeret kat uden hoved. I samme kategori fandt børnehavebørn i Egedal en hel høne i en bærepose, mens skoleelever i Frederikssund fandt en rådden ræv. Mere heldige var eleverne fra Hedegård Friskole i Give. De fandt nemlig en spillevende, men vildfaren hund. Den sultne hund blev bragt sikkert hjem til dens ejer.

Andre fund rundt om i landet inkluderer en positiv graviditetstest, en tom pengekasse, som børnene anslog måtte være resultatet af et tyveri, og i Aalborg fandt en børnehave en mærkværdig jernkonstruktion, som børnene hurtigt fandt ud af kun kunne stamme fra julemandens kane, som måtte være røget fri i spidsbelastningsperioden omkring juletid.

Derudover blev der rundt om i landet meldt om fund som inkluderer:

Porcelænsstel
Nigerianske pengesedler
Høreapparat
Diskette fra 90’erne
Postkasse
Rundsav
Hjertestarter
Hashpibe
Digtsamling
Kondomer
Personsøger fra Brandvæsenet
Udbrændt knallert
Jernbur
PlayStation
Insulinsprøjter
Badebassin
Lægetermometer
Peberspray
316 Underberg-flasker på ét sted
Kaffemaskine
Pornofilm
Scooter
Foodprocessor
Trusser
Stumtjener

Giv din mening til kende: