Alarm om drukneulykke: Kajakroer forsvandt udfor Hornbæk

(Foto: Michael Madsen)

GILLELEJE: Det store kajakrace som startede i morges i Gilleleje fik en dramatisk twist, da en af kajakroerne pludselig var forsvundet i vandet omkring Hornbæk.

Gribskov Beredskab blev alarmeret kl. 13.44, og sendt afsted med udrykning mod vandet udfor Hornbæk, hvor der var meldt om en savnet kajakroer. Rescue Gilleleje ankom kort efter til området og begyndte at lede efter den savnede kajak.

JRCC havde selv bedt om Rescue Gilleleje til eftersøgningen, på baggrund af det udstyr som beredskabets redningsbåd er udstyret med. Der var altså ikke tale om en fejl som tidligere beskrevet, men derimod dispionering af bedst muligt udstyr til opgaven i det hårde vejr fremfor hensynet til hvilket beredskab der dækker Hornbæk.

Mandskabet fra Helsingør Kommune, flere patruljer fra Nordsjællands Politi samt en redningshelikopter fra Forsvaret satte ligeledes kursen mod Hornbæk, hvor der nåede at gå en lille halv time før mysteriet blev løst.

Det viste sig at kajakroren var kommet i land ved egen hjælp, og var uskadt. Han havde været på vej retur fra kajakkernes vendepunktet i Helsingør, men den stride strøm sammen med vind og bølger havde ifølge Gribskov Beredskab’s indsatsleder ‘taget pippet fra ham’ og han havde derfor opgivet den videre sejllads og søgt mod land.

Det var formentlig under kampen med at komme ind til land, at gode borgere havde observeret kajakroren, og da han havde nået land – så havde det set ud som om han var forsvundet i vandet.

Det var en livredder fra Nordkystens Livredningstjeneste som fik kontakt til den meget trætte kajakroer, og fik afblæst den videre eftersøgning, oplyser Gribskov Beredskab.

Kære bilister – tænk jer om når i parkerer
Ved dagens redningsaktion gik det godt, men redningskøretøjerne havde problemer undervejs idet flere bilister havde mere eller mindre smidt deres biler så de holdt i vejen for redningskøretøjerne.

Det lykkedes for indsatslederen at få fat i flere af bilejerne, men forståelsen af problemet trængte ikke igennem hos flertallet, i hvert fald ikke umiddelbart.

– Folk skal virkelig tænke sig om, det er livsnødvendigt at vi kan komme igennem med redningskøretøjerne og ikke skal bøvle med henkastede biler på vejen frem, siger Indsatsleder Henrik Olsen til Netavisen Gribskov.

Da redningskøretøjerne kom retur til Gilleleje havde en ubetænksom bilist parkeret midt i indkørslen til sejlklubben – en parkering som ikke ville gøre det nemt for de store køretøjer – heraf en med en stor bådtrailer bagefter – at komme ind og ud fra stedet, mens den ikke udgjorde noget problem for almindelige person- og varebiler.

Flere bilister holdt parkeret så de holdt i vejen for udrykningskøretøjerne, selvom Indsatslederen påtalte adskillige parkeringer så var det ikke mange som gad høre efter og flytte deres biler. (Foto: Allan Andersen)
Gribskov Beredskab blev sendt til Hornbæk, som ellers er Helsingør Kommunes Beredskabs område, på baggrund af det udstyr som Rescue Gilleleje har til eftersøgning på/under vandet.  (Foto: Michael Madsen)

Leave a Reply