Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Aldrig for sent: 57-årig får sort bælte i karate

KARATE: Der var smil og stor tilfredshed hos Thomas Glargaard, da han søndag bestod prøven til Shodan, som er betegnelsen for det første sorte bælte (1. Dan) man modtager i disciplinen Shotokan. Han brugte kun fem år fra nybegynder til at kunne snøre et sort bælte om livet som 57-årig.

Thomas Glargaard startede med at træne karate for blot fem år siden efter han som ganske uerfaren mødte op i Bushi til en omgang træning. Og det viste sig hurtigt at blive lidt af en passion for den ellers noget aldrende nybegynder. Det blev der også lagt mærke til i klubben.

“Han har hele tiden været super målrettet i sin træning hen imod det sorte bælte. Nu er målet så endelig nået og stort tillykke med det”, lyder det fra en glad cheftræner Erling Marcussen.

Sådan et bælte får man først efter en succesfuld eksamen, en såkaldt graduering. Eksaminator var Ole Nielsen der med hele syv Dan på bæltet skulle vurdere, om det “spirende” talent havde, hvad der skulle til for at modtage den store ære.

Og det gik over al forventning. Thomas Glargaard kunne efter endt prøve stolt tage imod sit sorte bælte, en gave fra Bushi, og som alle modtager straks efter de består prøven.

Ifølge Erling Marcussen er det ikke unormalt at modtage sit 1. dan efter fem år. Næste dan tager typisk to år.

Seneste nyheder:

Tip os!