Græsted fejrer bytorvets fødselsdag på lørdag

Krofatter René Richart har tradition for at skabe højt humør som konferencier og vil også på lørdag sørge for en hyggelig dag på torvet under fødselsdagsfejringen. Foto: Arkiv.

Krofatter, revymager og musiker Rene Richardt, Græsted Kro, strålede som en sol over det nye torv. - Det er fantastisk utroligt opmuntrende. Det er en lettelse og en sejr for hele byen, at se på sådan et skønt torv. Byen er revitaliseret og alt det der med Udkantsdanmark, kan de godt glemme alt om! Vi giver dem baghjul, mente han. Græsted Kro har allerede udenddørsservering og her kan gæsterne i fremtiden regne med et menukort med små lette retter og dagens ret til rimelige priser. - Og vi har f.eks. lige udviklet Græsted Økopølse i samarbejde med Kødsnedkeren i Ørby. Men vi har rigtig mange planer, der skal skaffe flere turister og beboere til byen, slutter Rene Richardt. Foto: Laila Miermont

GRÆSTED: Alle er inviteret, når Græsted på lørdag fejrer 3-års fødselsdag for det lokale torv. Det sker med masser af underholdning, dans i verdensklasse, festlig musik og en masse fælles hygge.

Lørdag 1. september fra kl. 10 til 16 er der festlig fejring af det lokale torv, der for tre år siden blev restaureret i et forsøg på at give det en større samlingskræft. Det projekt er i den grad lykkedes, og på lørdag samles byen endnu engang.

Som noget nyt vil der i år være stor lagkagedyst – en lagkagekonkurrence, hvor det gælder om at lave det lækreste og flotteste bud på en fødselsdagslagkage. Lagkagerne bedømmes af nogle habile lagkage-kendere: Noah Døssing, sognepræst Ole Backer Mogensen og årets twisterprismodtager Henrik Christensen.

Vil man deltage i dysten, skal man bare møde op på torvet med sin lagkage kl. 14. Bedømmelsen af lagkagerne foregår kl. 14.30. Der er selvfølgelig pokal og præmie til vinderen. Det er tanken, at lagkagerne skal deles ud og nydes på torvet.  

Danseopvisning
Er man vild med dans, kan man allerede kl. 10.30 opleve Danmarksmestrene i både latin og standard, Tobias Skandov (13 år) fra Græsted med sin dansepartner Astrid Mayer (14 år) fra Allerød. De to er udtaget til hele tre verdensmesterskaber og vil vise hvad de kan indenfor jive, cha-cha-cha og rumba.

Dans kan man se meget mere af en time senere, kl. 11.30, hvor Jacquelines Danseskole indtager torvet.

Bingo!
For andet år i træk bliver der en festlig omgang torvebingo med præmier fra lokale sponsorer.

Bingoværter bliver Rene Richardt fra Græsted Kro samt byrådsmedlem Morten Jørgensen. Bingoet begynder kl. 13. Plader kan købes på dagen fra kl. 10, og overskuddet går til Græsted Borgerforening.

På torvescenen vil der dagen igennem være masser at se og lytte til, for eksempel Kirkespirerne og elever fra Gribskov Musikskole.

Kl. 12 og 15 går Outhouse Band på scenen og sørger for den gode stemning med et blandet og dansevenligt repertoire.

Frivilligcenter Græsted stiller op med et flot og inspirerende program. Byens mange foreninger, spejdere, bibliotek og mange flere står klar med sjove aktiviteter for børn og voksne, og der vil selvfølgelig være lækker mad og drikke at købe hos kroen, Stalden, Café Ella og Poul, Karlsminde og veterantræffets kaffedamer.

Der er selvfølgelig også tænkt på de mindste børn. Kunst&Ballade v. Annelies Hayes laver aktiviteter med sang og bevægelse fra kl. 10-10.30.

Fødselsdagen arrangeres af torve-eventgruppen under Græsted Borgerforening, men med fantastisk hjælp fra en lang række af byens foreninger, erhvervsdrivende og frivillige.  Se alle detaljer på græsted.dk, hvor programmet løbende opdateres. Her kan man også se en udførlig liste over de medvirkende.

Leave a Reply