Amerikanerbil udløste større oliespild: Gearkasse gik helt fra hinanden

GILLELEJE: En stor amerikanerbil af mærket Dodge skal igennem en alvorlig reparation efter den af ukendte årsager pludselig smed gearkasseolien midt i Gilleleje, tirsdag aften omkring kl. 21.40.

Den ældre amerikanerbil var kommet fra rundkørslen ved Gilleleje Station, og ca. halvvejs ned mod lyskrydset til Vesterbrogade blev bilens gearkasse ramt af en pludselig og meget voldsom defekt som fik olien i gearkassen til at strømme ud.

Bilens fører bemærkede angiveligt at ‘noget var galt’ ned ved lyskrydset, og da han kørte ad Vesterbrogade blev det klart værre hvorefter han svingede ind på P-pladsen ved Netto for at se hvad der var galt.

Her blev det så opdaget at der var regulært hul i gearkassen, og al olien nu lå fordelt udover en strækning på 250 meter – bilens fører kontaktede brandvæsnet som kl. 21.50 blev sendt afsted til rensning af vejbanen, idet den hydraliske olie fra gearkassen havde gjort vejbanen uhyggeligt glat.

Førts blev vejbanen renset ved hjælp af et olieopløsende middel som blev påført ved hjælp af en rygsprøjte, og herefter blev vejbanen spulet ad flere omgange med vandkanonen fra tankvognen. Efterfølgende udlagde brandfolkene Absodan, af mange bedre kendt som kattegrus, på strækningen så vejbanen ikke længere var glat.

Den sidste forurening på Netto’s p-plads blev ligeledes opløst, spulet og tilsidst sikret ved brug af absodan, hvorefter brandkøretøjerne kunne returnere til brandstationen i Stæremosen.

Her startede oliespildet fra den defekte gearkasse, og fortsatte hele vejen op til Vesterbrogade ved Netto. (Foto: Allan Andersen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annonce:

Annonce:

Skriv en kommentar