Ankestyrelsen giver Hanne medhold: Jobcenteret svigtede

Hanne Pedersen har nu også Ankestyrelsen dom for, at hun er syg nok til at få sygedagpenge. Tekst: David Abildgaard. Foto: Privat.

GRIBSKOV: Nogle gange vinder David over Goliat. Og sådan kan det godt føles hos Hanne Pedersen, der netop har fået en hasteafgørelse fra Ankestyrelsen, som bakker hende 100 procent op: Gribskov Kommunes Jobcenter gjorde uret ved at nægte Hanne sine sygedagpenge.

Hanne Pedersen har tydeligt svært ved at kontrollere glæden, da hun skal fortælle netavisens udsendte om, hvad hun netop har fået fortalt af sin advokat.

– Jeg ved slet ikke hvilket ben, jeg skal stå på. Det havde jeg sgu ikke troet. Det må jeg nok indrømme, indleder Hanne Pedersen med svagt dirrende stemme og rasler lidt med de netop udskrevne sider med en afgørelse fra Ankestyrelsen.

Hvis sagen er ny for dig, så vil vi varmt anbefale, at du læser nedenstående artikel:

RELATERET LÆSNING: Kommunen vender ryggen til borger – dumper lægers anbefaling

En lang kamp er slut
Hun har kæmpet en lang kamp for at få anerkendelse for sine sygdomme hos det lokale Jobcenter i Gribskov, der til trods for at have faglægernes klare anbefaling til en forsigtig arbejdsprøvning, var af den mening, at hun var ‘fit for fight’. Det var bare ud og søge arbejde, søster.

Den beslutning klagede Hanne Pedersen til Ankestyrelsen over, og selv om det ellers var ventet at tage et par måneder endnu, så har styrelsen allerede i dag, tirsdag, en kendelse klar.

Selv om det krævede en del indledende mod, så er hun i dag glad for at turde stå frem i netavisen med sin situation. Det har kastet en del reaktioner fra sig fra læserne.

– Jeg har fået så meget positiv respons fra folk, der har skrevet, enkelte er kommet med gaver, og jeg ved ikke hvad. Det har været helt utroligt, det må jeg sige. Og tak til jer for at tage mig seriøst, understreger hun henvendt til avisens udsendte, der kun beskedent kan svare, at vi blot gør vores arbejde.

Hun håber, at andre vil tage kontakt til de lokale aviser.

— Min anbefaling er at gå videre med tingene. Hold hovedet koldt, selv om det kan være svært. Og opgiv ikke, understreger hun.

Venter på kommunens reaktion
Hun ved endnu ikke helt, hvad dommen betyder for hende i praksis, og hun venter nu på en reaktion fra hendes sagsbehandler; en privat konsulent som Jobcenteret tilsyneladende har bestilt udefra for at tage sig af de mere problemfyldte borgersager. Vi har her på avisen bedt om aktindsigt i sagsbehandlerens aflønningsvilkår og hvor mange sager, hun har med at gøre.

– Jeg syntes hun var så inkompetent. Det første hun spurte om, var om jeg var gift. Hun var slet ikke inde i sagen. Hun ville også vide, om jeg havde et godt socialt netværk, og derefter talte hun om, hvor længe hun havde været i kommunen. Det var meget underligt, forklarer Hanne Pedersen, der havde bisidder med.

– Hun var også dybt rystet, og hun har kørt rigtig mange sager fra sin tid i en fagforening, forklarer Hanne og kigger ned i papirerne med afgørelsen igen.

– Der står her, at kommunen vil kontakte mig. Ankestyrelsen skriver også, at jeg er berettiget til sygedagpenge fra og med 30. september sidste år, forklarer hun og læser derefter lidt endnu for sig selv.

– Det jeg har læst rammer lige i plet. Det må jeg sige, udbryder hun bagefter og smiler.

– Der er altså ikke meget, de giver kommunen medhold i af det, jeg har læst, kommer det kort efter.

Advokat: En stor sejr for samfundet
Hanne Pedersen har måske ikke læst alle siderne i afgørelsen endnu, det er trods alt kun få minutter siden hun fik beskeden. Det har hendes advokat dog, og her er der også  tydelig glæde og overraskelse at spore.

Relateret læsning: Hanne får hjælp af topadvokat: Sagsbehandlere er små konger

– Det var en meget hurtig afgørelse, og Ankestyrelsen har tilsidesat kommunens afgørelse om, at Hanne Pedersen ikke var berettiget til sygedagpenge, forklarer advokatfuldmægtig hos Ehmer Pramming advokater Christian Otken på vegne af højesteretsadvokat Mads Pramming.

Næste skridt, forklarer Christian Otken, skulle gerne være en pose penge til Hanne Pedersen.

– Det næste der sker er, at kommunen skal regne ud, hvor meget hun skal have med tilbagevirkende kraft. De kan ikke nægte, for de skal følge afgørelsen, så nu må vi håbe, at der ikke kommer nogle problemer der, uddyber Christian Otken.

Leave a Reply