Baderum lukket efter fund af legionella-bakterier

GRIBSKOV: Baderummene på Bjørnehøjskolen og Blistrup skole lukkes midlertidigt på grund af forhøjede koncentrationer legionella-bakterier, meddeler Gribskov Kommune i en pressemeddelelse.

Gribskov kommune har lukket baderum og orienteret embedslægen og praktiserende læger efter Gribskov kommune i forbindelse med en rutinemæssig kontrol, konstateret forhøjede koncentrationer af legionella-bakterier i vandprøver fra baderummene på henholdsvis Bjørnehøjskolen og Blistrup skole.

I én prøve ligger indholdet af legionella-bakterier ca. 50 gange over den tilladte grænseværdi.

Legionella-bakterien, som kan give såkaldt legionærsyge eller lungebetændelse, trives i lunkent, stillestående vand og udgør en risiko i baderum, hvor forstøvet vand bliver indåndet. Det er især ældre og svækkede personer, der er i risiko-gruppen. Der konstateres årligt cirka 150 tilfælde af legionærsyge i Danmark.

Gribskov kommune har lukket baderummene på begge skoler og har iværksat en behandling mod legionella-bakterier. Det medfører blandt andet, at at alle rørsystemer skal gennemskylles med næsten kogende vand. Det betyder også en øget risiko for skoldning og derfor har Gribskov kommune valgt at lukke baderummene helt.

Gribskov kommune har desuden orienteret forældrene, embedslægen og alle kommunens praktiserende læger med henblik på at sikre særlig opmærksomhed på symptomer på lungebetændelse.

– Vi har heldigvis ikke fået efterretninger om usædvanlig mange tilfælde af lungebetændelse blandt børn og unge i de to skoledistrikter. Men vi tager naturligvis ingen chancer. Derfor har vi valgt at lukke baderummene og gå i gang med en grundig behandling af rørsystemerne, forklarer Børne og Unge-direktør i Gribskov kommune, Steffen Bohni i en pressemeddelelse.

Baderummene på begge skoler er udstyret med såkaldte temperaturelevations-systemer, som netop skal forhindre formeringen af legionella-bakterier, men det er svært – uden brug af kemikalier – at forhindre formering i det stillestående, lunkne vand i rørsystemerne. Derfor overvåger Gribskov kommune løbende vandkvaliteten i baderummene på alle kommunens skoler.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com