Lørdag kan Gribskov byde på fire strande med grønne flag - mens der ellers er gule flag på hele nordkysten fra Hundested og frem til Dronningmølle, hvorefter de grønne flag kommer i brug. (Grafik: Livredningstjenesten / Tekst: Allan Andersen)

GRIBSKOV: Efter fredagens noget nedslående meldinger om blågrønnealger, og røde/gule flag overalt i Gribskov – så ser lørdagen noget bedre ud. Fire strande er udstyret med det grønne flag, Strandbakkerne i Gilleleje, Dronningmølle og Molen i Tisvildeleje.

De fire strande kan nemt findes via Livredningstjenestens kort her og de fire strande er de eneste med grønne flag på hele strækningen mellem Hundested og Dronningmølle.

Den store strand i Tisvildeleje har IKKE noget grønt flag, det er gult og betyder at man skal forhøre sig hos livredderen før man stikker tæerne i vandet – men kort sagt skal man undlade at bade når flagene ikke er grønne.

I Tisvilde er det kun ved Strandnummer K214 at det grønne flag er oppe, hvis man vil se en stribe af grønne flag, så skal man helt til Ålsgårde og derfra sydpå langs kysten.

Blågrønne alger – og hva’så?
Algerne kan være farlige for både mennesker og dyr. Der har været eksempler på, at hunde er døde efter at have drukket af vand med blågrønne alger i. Helt så slemt er det ikke for mennesker. Her kan det forårsage kløe eller hudirritation og mavesmerter. Flere oplysninger kan findes hos Danmarks miljøundersøgelser, www.dmu.dk.

– Hvornår algerne er væk kan man desværre kun spå om. De kan være væk i morgen, eller der kan gå 14 dage, oplyser Livredningstjenesten.

 

 

Giv din mening til kende: