Bakkeselskabet redder Sankt Hans bål i Gilleleje

GILLELEJE: – Gilleleje er en turistby, hvor vi lever af turisterne, men os lokale eksisterer i den grad på vores kulturarv. Der har altid været Sank Hans bål i Gilleleje. Så sent som sidste år blev alle regler vendt og et bål på vandet blev løsningen da der var afbrændingsforbud. Med den nylig udsendte meddelelse om aflysning, føler vi i Bakkeselskabet at nogen må gøre noget, så det gør vi, lyder det fra Bakkeselskabet i en netop udsendt meddelelse.

– Det er synd at for borgerne i Gilleleje, at der ikke skulle være bål i Gilleleje i år, så vi føler at vi må gøre noget, selvom vi har rigtigt travlt med at arrangere Bakkefesten der løber af stablen 12-14 juli. Vi har arbejdet hurtigt og er blevet enige om, at vi stiller et simpelt arrangement op i år, og håber at nogen andre vil gribe bolden næste år, siger Formanden for Bakkesleskabet, Kurt Larsen, i pressemeddelelsen.

Bakkeselskabet vil derfor gerne invitere byen og andre interesserede til Sankt hans bål på Veststranden søndag den 23 juni.


Programmet for dagen:

17.00-17.10   

De små bål til snobrød tændes

17.10-20.30   
Snobrød til børnene (medbring selv pinde)
Hoppepude for de mindste
Fremvisning af de nye brandbiler
Kamel & æselridning på stranden

17.00-20.55
Hygge-venligt musik i baggrunden

21.00-21.15
Båltale v/ Jan Ferdinandsen

21.15-21.25
Bålet tændes til midsommersangen

21.30-23.00
Hygge-venligt musik i baggrunden

Øl, Vand, Vin & Kaffe kan købes på stedet, og deltidsbrandfolkene i Gilleleje støtter stort op om aktiviteten og hjælper med afholdelsen, samt viser de nye brandbiler frem, mens Vognmand Kjeld Hansen har stillet kørsel til rådighed og kører kvas ned til stranden. 

Skriv din kommentar her: