Barn testet positiv på Gribskolen – FO lukket ned

Gribskolen, Græsted. Tekst:Vivian Andersen/pressemeddelse Foto: Google.

GRIBSKOV: Der er i dag, tirsdag den 30. juni, konstateret et Covid-19 smittetilfælde hos et barn i mini-FO i Græsted. Barnet har senest været i FO i fredags, og for at inddæmme smitten, lukkes FO-Græsted resten af ugen. Det oplyser kommunen.

FO’en åbner igen på mandag den 6. juli med almindelige åbningstider.

“Barnet, som er testet positiv for Covid-19, har milde symptomer. Der er taget kontakt til forældrene til de børn, som har været i nær kontakt med pågældende, med en opfordring om at få børnene testet”, oplyser kommunen i en udsendt pressemeddelelse.

Desuden er de ansatte i FO’en alle blevet sendt hjem, da de alle har været i nær kontakt med barnet.

“Der bliver nu sat en testprocedure i gang. Medarbejderne må først møde igen når de er testet negative med Covid-19.  Mange af børnene var allerede gået på sommerferie og der er sendt information ud til alle forældre på skolen”, skriver kommunen.

Lukningen gælder kun i Græsted. For de børn der går på Tingbakken vil FO stadig være åben på Tingbakkeskolen.

Smittede børn kan gå hen og blive mere almindeligt, frygter kommunen:

”Vi må desværre nok forvente, at lokale udbrud af Covid-19 er en del af vores nye virkelighed et stykke tid endnu. Vi har fokus på inddæmning af smitten i forbindelse med udbrud og overholdelse af alle retningslinjer. Det er også vigtigt at vi alle hver i sær fortsat overholder de basale retningslinjer omkring afstand og håndhygiejne, oplyser velfærdsdirektør Per Ullerichs.

Leave a Reply