Bedre mobildækning i Helsinge: Ny mobilmast opsættes på Solbjergvej

(Pressefoto: 3)

Teleselskabet 3 øger mobildækningen i Gribskov Kommune med en ny masteposition på Solbjergvej i Helsinge. Den nye masteposition har både 3G- og 4G-udstyr, som vil betyde, at netværkssignalet bliver stærkere og dækker et større område end tidligere.

 

For nylig var teleselskabet 3 forbi Solbjergvej i Helsinge for at opsætte en ny masteposition, der vil øge mobildækningen i området til glæde for selskabets kunder i nærheden, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Den nye masteposition øger netværkets rækkevidde og datakapacitet, så signalet både bliver stærkere og dækker et større område. Det vil dermed give en bedre oplevelse, når brugere af netværket taler i telefon, er på nettet eller streamer serier.

Netværket geares til mobilt bredbånd
Selv om de fleste forbinder teleselskabernes mobilmaster og antenner med netop mobiltelefoni, er det særligt dataforbruget i netværket, som stiger og dermed skaber behov for nye udvidelser.

”Stadig flere bruger mobilnettet til at få internet i hjemmet med mobilt bredbånd, og det stiller krav til netværkets kapacitet. Derfor udvider vi løbende netværket med nye mastepositioner og opgraderer det med ny teknologi på de geografiske punkter, hvor forbruget stiger mest. Tidligere brugte kunderne mest af alt mobilt bredbånd til at gå på nettet på laptoppen, når de var på farten, men nu er både nettet og routerne så gode, at mobilt bredbånd mange steder bliver brugt som den primære kilde til internet i hjemmet,” siger Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

Ifølge 3 så har de et netværk der dækker 99 % af befolkningen med 4G og består af mere end 2.300 unikke mastepositioner, som løbende bliver opgraderet, samtidig med at nye kommer til, så netværket bliver mere finmasket.

Leave a Reply