Betal hvad du kan: Dyreklinikken besøger Helsinge

Har du en hund eller kat, du gerne vil have en dyrelæge til at se nærmere efter i sømmene? Nu får du snart muligheden og prisen afhænger ganske og alene af din pengepung og evne til at give. Foto: Genrefoto.

HELSINGE: Er pengepungen trængt, men dit kære kæledyr har brug for hjælp? Så er der gode nyheder: Dyreværnets non-profit – og ret så mobile – dyreklinik kommer snart på besøg i Helsinge.

Besøget finder sted på parkeringspladsen foran Frivilligcenter Helsinge, hvor du d. 11. januar fra kl. 10-12 kan finde dyrelæger stå klar med hjælp til både hunde- og katteejere. Tilbudet er målrettet borgere uden det store rådighedsbeløb og bør ikke bruges af folk, der i forvejen har råd til at tage sit dyr til dyrelæge.

Der vil være to dyrelæger, som tilser både hunde katte, og du betaler blot det, du kan. Men husk: Det du betaler går til at holde initiativet i live til glæde for andre.

Dyreklinikken?
Dyreklinikken blev opstartet tirsdag den 10. april sidste år som Danmarks første non-profit mobile dyreklinik. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik. Formålet med initiativet er at hjælpe dårligt stillede danskere med dyrlægebehandlinger til deres dyr.

Liste over behandlinger som den mobile dyreklinik tilbyder:

– Konsultationer
– Antiparasitbehandlinger
– Vaccinationer
– ID mærkning og registrering
– Undersøgelser af øre- og hudproblemer
– Negleklip
– Ultralydsscanninger
– Tandbehandlinger
– Mindre operationer
– Diagnosticering og udredninger ved hjælp af blod- og urinprøver

Hvorfor?
Gennem de senere år er antallet af sager om misrøgtede dyr steget markant i Danmark. Dyreværnets udrykningstjeneste er ofte kommet ud til private, hvor dyreholdet har taget overhånd, ikke grundet misrøgt, men simpelthen fordi borgeren ikke har haft midler til at tage sine dyr til dyrlæge for at få dem neutraliseret. Andre gange har der været tale om kæledyr, hvor ejeren ikke har haft råd til et dyrlægebesøg, selvom kærligheden til dyret har været intakt. 

– I USA har man i flere år haft mobile nonprofit klinikker, som er drevet af dyreværnsforeninger, og de har været en stor succes, fortæller Dyreværnets direktør og dyrlæge Rikke Christensen-Lee.

Frynseklinikken bemandes af en dyrlæge og en veterinærsygeplejerske, der gennem den sidste måned har været i kontakt med de danske væresteder og kommuner. Det bliver den erfarne dyrlæge Pia Nielsen, som kommer til at være fast tilknyttet Frynseklinikken.

Den mobile nonprofit dyreklinik hedder officielt ‘Frynseklinikken’, og er opkaldt efter en privat donors hund: Frynse.

Vognen er en fuldt udstyret dyreklinik med operationsfaciliteter, blodprøveudstyr og scanner.

TID: Fredag d. 11. januar kl. 10-12.
STED: Frivilligcenter Helsinge, Vestergade 4, Helsinge
ENTRE: Fri entré.

Giv din mening til kende: