TV Nordkysten

Seneste artikler:

Powered by Vejreti.com

Oversigt: Efterårssjov på bibliotekerne

GRIBSKOV: Bibliotekerne rundt om i kommunen er så småt klar med deres programmer for, hvad der skal ske i efterårsferien, der starter i dag, d. 16. oktober. Vi bringer en oversigt.

Efterårsferien står for døren, og det betyder en masse tilbud om aktiviteter for små og store. De yngre årgange kan med fordel kigge forbi bibliotekerne i Gribskov, der har arrangementer de fleste dage i ferien.

Mandag d. 16. oktober

Græsted: Ingen efterårsferie uden pandekager i BLIK. Traditionen tro kan børn, forældre og bedsteforældre derfor komme og bage en pandekage og måske endda finde en god bog på bibliotekets hylder. Alle er velkomne, og det er ganske gratis.

Tid: Fra kl. 10 til 14
Entre: Gratis – Ingen tilmelding nødvendig.
Sted: BLIK-Græsted Bibliotek, Græsted Stationsvej 10 A, Græsted.


Gilleleje: Biblioteket i Gilleleje præsenterer en eventyrlig komedie om dødsforagt og tigertæmning: Den fantastiske historie om Cirkusdivaen Mabel Stark!

Scenen er sat i en cirkusmanege omkring 1920. Den forældreløse Mabel, er flygtet fra sin overbeskyttende tante, og er stukket af med et omrejsende cirkus. Vi følger hendes stædige kamp for at få lov til at træne de store katte og blive den første og mest berømte kvindelige tigertæmmer. Men vejen er ikke let.

Køb billeter på Gilleleje hjemmeside: Billetbestilling.

Tid: 11-12.
Entre: 25 kr.
Sted: Bio 2 i kulturhavnen, Peter Fjelstrups vej 12, Gilleleje

Tirsdag d. 17. oktober

Græsted: Er du mellem 8 – 11 år? Så kom og vær med til at lære Lego WeDo at kende. Planen er at samle en robot i Lego og får den til at lystre.

Ud over at være leg og sjov, så lærer man også børnene at få en fornemmelse for robotteknologi og programmering. Nyttige kundskaber i en tid med hastigt stigende udvikling inden for begge felter.

Så er du mellem 8 og 11 år så kan du være med i en workshop på BLIK tirsdag i efterårsferien fra kl. 10-14.

Man starter med at samle et køretøj på god gammeldags vis med LEGO- klodser. LEGO WeDo kan dog meget mere end det, for køretøjet har både batteri, sensorer og motorer. Og det hele kan kobles til en iPad, så man kan programmere den – og vupti, nu kan du styre den. Med sensorer kan den stoppe når den møder udfordringer og meget mere.

Du får også mulighed for selv at prøve at programmere den til det du synes den skal gøre.

Tid: 9-14.
Entre: Gratis, men tilmelding nødvendig på www.gribskovbib.dk.


Gilleleje: Tirsdag kan du lave din egen drømmeæske sammen med ”leg med mig ” v/ Mette Torekov. Målrettet de 6-12 årige.

Lav en drømmeæske, som hjælper med at slippe dagens indtryk og giver inspiration og magi til nattens drømme. Drømmeæsken kan bruges til at udvælge drømme og sætte ord på tanker og fantasier.

Biblioteket har alle de materialer, der skal bruges.

Tid: 11-13.
Entre: Gratis.
Sted: Gilleleje Bibliotek. Tilmelding ikke nødvendig.

Er du lidt større og nysgerrig til virtual reality, så har Gilleleje Bibliotek samme dag tilbud med blandt andet en tur i rutsjebanen med virtuel reality briller og mulighed for at lege med Osmo på bibliotekets iPads.

Tid: 15-17.30.
Entre: Gratis, ingen tilmelding.

Onsdag d. 18. oktober

Helsinge: Mangler du rense-rutiner og hvad du kan gøre for at forebygge hudproblemer med uren hud? Kom til en anderledes dag på Helsinge Bibliotek, hvor du kan lære at rense og pleje din hud med professionel vejledning.

Der vil være tid til spørgsmål og en snak, hvis man har brug for det. Der vil også være mulighed for at købe eller bestille produkter.

Tilmelding skal ske her: Bestil gratis billet.

Tid: kl. 10 og kl. 12.
Entre: Gratis, men kræver tilmelding. Der kan være 10 deltagere.

Torsdag d. 19. oktober

Græsted: Sæt dig godt til rette og nyd en masse gode film. Det bliver vist en blanding af dokumentarfilm og tegnefilm dagen igennem, og temaet er forelskelse, brødre, jalousi, sport, fantasi, musik, m.m.      

Filmene varer ca 20 minutter hver og er for 7-12årige børn.

Tid: 10-14
Entre: Det er gratis, og der er ingen tilmelding.

Bibliotekerne rundt om i kommunen arbejder stadig på at finde på efterårssjov, så forvent at artiklen bliver opdateret frem til efterårsferiens start.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com
Sponsorerede links