Bilist slået bevidstløs: Fløjet til Rigshospitalet med helikopter

HELSINGE: Et sammenstød i krydset Valbyvej – Bukkarvej medførte onsdag eftermiddag et større trafikkaos. Ifølge vidner på stedet var der ialt fire personer involveret i ulykken, og politiet bekræfter at en mand blev fløjet afsted med lægehelikopteren.

Ulykken skete kl. 16.38 idet en ældre mand kørte sin Toyota Starlet, med en trailer bagpå, frem for ubetinget vigepligt og derved udløste et sammenstød med en ung kvinde i en peugeot 306.

Kvinden kunne ikke undgå kollisionen, men ramte mandens bil direkte i siden og kollisionen gjorde at manden blev slået bevidstløs. Begge biler endte ude i vejsiden i den modsatte vejbane, hvor tililende hurtigt trådte til og hjalp de tilskadekomne personer.

Den unge kvinde havde to andre unge piger med i bilen, så der var ialt fire tilskadekomne i forskellig grad, fortæller et vidne på uheldsstedet til Netavisen Gribskov.

Politiet var fremme med to motorcykelbetjente i løbet af blot fem minutter, og kort efter ankom flere ambulancer til uheldsstedet, hvorefter det blev besluttet at rekvirere Lægehelikopteren til den ældre mand – om han kom til bevidsthed på uheldsstedet var lidt uklart onsdag aften.

Den 21 år gamle Starlet blev ramt direkte i førersiden, og medførte at føreren blev slået bevidstløs. Han er fløjet til Rigshospitalets Traumecenter, oplyser Nordsjællands Politi. (Foto: Allan Andersen)

Alle slap rimeligt heldigt fra uheldet
Den unge kvindelige bilist og hendes to passagerer kom alle en tur afsted med en ambulance, de blev alle kørt til hospitalet i Hillerød men der skal ikke være tale om noget alvorligt for nogen af dem.

Føreren af den gamle Toyota endte med at blive fløjet til Rigshospitalets Traumecenter, der er ingen melding om hans tilstand udover at det ikke er livstruende på nogen måde.

På den baggrund blev uheldsstedet hurtigt ryddet, og ulykken efterforskes ikke af bilinstektør eller teknikere – et godt tegn på at der trods dramatikken ikke var tale om en alvorlig ulykke.

Bilen var kasseret til syn
Den ældre mand kan, udover en betinget frakendelse af kørekortet, formentlig se frem til at få ørerne gevaldigt i maskinen idet hans bil var blevet kasseret til syn d. 23. maj og var kasseret uden mulighed for et omsyn.

– Groft sagt skulle den bil overhovedet ikke have kørt rundt på vejene, det er absolut noget vi skal have undersøgt. Listen af fejl og mangler er skræmmende, medmindre de selvfølgelig er blevet rettet, og det vil vi formentlig kigge nærmere på, oplyser Vagtchefen for Nordsjællands Politi.

Ved et syn d. 23. maj blev den ældre mands bil kasseret på stedet som følge af tærede bremserør, tæringer i bagvangen i begge sider, tæringer i panelet i førersiden, tæret inderskærm på venstre baghjul, defekt lys, utæt udstødning og for høje forureningsværdier.

Om bilens tilstand har haft indflydelse på trafikuheldet er nu et af de punkter som Nordsjællands Politi vil undersøge nærmere.

En af de unge kvinder placeres her på ambulancebåren efter at være spændt fast på et spineboard. (Foto: Allan Andersen)
Den lille Peugeot fik en gevaldig skade, og kommer – på linie med den gamle Toyota Starlet – næppe ud at køre igen. (Foto: Allan Andersen)

Giv din mening til kende: