Billedserie: Halloween overgår alle forventninger.

Halloween i Græsted var en stor succes. Byens var fuld af liv og fantasifulde forklædninger. Se billedserie fra den (u)hyggelige aften nederst i artiklen. (Foto: Annelies Hayes. Tekst: Presse/Siff Camilla Kingod.)

Halloweenfest i Græsted, 2018. (Foto: Annelies Hayes)

GRÆSTED: Begejstringen er stor i Græsted efter det nyligt afholdte Halloweenarrangement, som i år havde flere deltagere end nogensinde før. Og arrangørerne lover at gentage succesen næste år.

– Vi har aldrig set noget lignende, udtaler en af arrangørerne, Inger Hørup Slot fra BLIK – Græsted Bibliotek, i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Aldrig er der set så meget liv i byen, og aldrig er der delt så meget slik ud.

Mange (u)væsner i gaderne
Begejstringen dækker over det halloweenarrangement, der løb af stablen den 31.oktober. Et arrangement, der tiltrak alskens (uh)hyggelige væsner til Græsted – også kendt som Græskarsted. For da Halloween-mørket sænkede sig over byen, myldrede zombier, spøgelser, hekse, skeletter og andet godtfolk ud på gaderne, og Inger Hørup Slot fortæller, at flere børn forundret udbrød:

– Bor der SÅ mange mennesker i Græsted….??

Slik-panik
Sidste år kunne man besøge 5½ steder. I år havde (u)hyggen bredt sig gevaldigt, så der var hele 14 tilmeldte steder til arrangementet. De mange udklædte børn og voksne havde derfor travlt med at nå alle aktiviteter og besøge alle 14 steder på de 3 timer, arrangementet varede. Men de kom, de så og de fik ”slik og ballade”. Og det i så stor stil, at flere steder måtte lave indtil flere panik-slik-indkøb i aftenens løb.

(U)hyggelige aktiviteter
Aktiviteterne var alt fra at røre ved klamme ting hos KFUM-spejderne, se på gyseligt smukke udsmykninger hos fx Blomsterværkstedet, besøge heksens ækle køkken på biblioteket, få en skrækindjagende rundvisning i Gribskolens kælder, møde spøgelset Nete i Karlsminde eller opleve Dracula i Kunsthuset, få godter af heksene hos Ella og Poul og ellers bare opleve al mulig sjov og ballade hos ErnaErna, Fakta, Meny, Byens Bedemand, Præstegårdsladen og Medina Interiør.

– Gribskov Arkiv bød på spøgelseshistorier og ”bladre i de døde” og med arkivets vanlige sans for registrering ved vi, at de havde præcist 380 besøgende. Hos Blomsterværkstedet blev der uddelt 550 bægre slush ice, fortæller Inger Hørup Slot.

Under hele festen kunne man nyde mad fra kroen, der måtte hentes ekstra forsyninger for at mætte de mange fremmødte.

Begejstringen blandt arrangørerne er forståeligt stor og de lover, at der efter denne succes også bliver Halloweenfest i Græsted til næste år.

Giv din mening til kende: