GRIBSKOV: Klimagruppen er igen klar til at invitere på gratis cykeltur til et sted, der er interessant set med klimavenlige briller. Denne gang er der fokus på permakultur og skovhaver.

Hvad er permakultur, og kan man have succes med skovhaver? Det er et par af de spørgsmål, som Klimagruppen i Gribskov vil forsøge at finde svar på, når de lørdag d.18. august inviterer til fælles cykeltur til Haldbjerg Skovhave på Kagerupvej 19 tæt på Solbjerg Engsø.

– En skovhave er et permakulturelt dyrkningssystem, hvor nødde- og frugttræer, bærbuske, flerårige grønsager og bunddækkeplanter dyrkes i blandingskultur. Der kan integreres dyr som høns, ænder og fisk i skovhaven. Skovhaver er højproduktive. Skovhaven opbygger jordens frugtbarhed og er modstandsdygtig over for sygdomme, skadedyr og tørke – og så er den spiselig, forklarer klimagruppen i en udsendt pressemeddelelse.

Haldbjerg Skovhave er et projekt, der er under fortsat udvikling, og som blander friluftsliv, lokal turisme og uddannelse. Tonny Pedersen er vært tager og vil fortælle om sine idéer og deres virkeliggørelse.

Rundvisningen starter med fælles frokost i det fri. Deltagerne medbringer bidrag til det fælles måltid. Hvis afbrændingsforbuddet er ophævet, tændes der bål og grilles i den gamle grusgrav i Haldbjerg Bakke.

– Udsigten fra bakken og naturen – især den meget specielle gamle grusgrav – er helt ubeskrivelig, lyder den lokkende opfordring.

Turen udgår fra Helsinge Station kl.12..Gruppen cykler ad rute 32 mod Hillerød. Undervejs er der chance for at se bæverne i Pøleå og måske en af ørnene over Solbjerg Engsø.

Hjemturen går samme vej – eventuelt med en omvej forbi Petershvile og Annisse Nord. Turens længde (med omvej) ca 15 kilometer. Turleder: Kirsten Gamst-Nielsen.

Tilmelding nødvendig senest onsdag d.15.8. til mail: cykelje@gmail.com.

Giv din mening til kende: