Blive klogere på Corona-virussen: Biograf livestreamer foredrag

Er det på tide at finde gasmasken frem for at beskytte sig mod kinesisk virus, eller er der bedre - og kønnere - alternativer? Bliv klogere på virus i alle størrelser 3. marts. Tekst/grafik: David Abildgaard. Foto: Łukasz Dyłka, Pixabay.

GILLELEJE: Tirsdag d. 3. marts viser Kulturhavn Gilleleje et livestream af et foredrag fra Aarhus Universitet med titlen “Det er bare en virus”. Og timingen kunne ikke være bedre (eller værre), nu hvor vi kæmper mod den kinesiske Corona-virus. Lær mere til det kommende foredrag, som vises gratis for alle interesserede.

Bliv klogere på hvad virus egentlig er, og hvordan de fungerer. Kulturhavn Gilleleje afholder i alt tre offentlige foredrag i naturvidenskab som bliver direkte live-streamet fra Århus Universitet.

Første foredrag finder sted 3. marts og bliver med overlæge Anders Formsgaard, som i lyset af Coronavirus Covid-19 udbruddet i Kina vil tale mere om truslen fra de små virus-celler.

“Virus er overalt, og vi bliver alle udsat for en palet af dem igennem livet. Nogle virus er relativt fredelige, andre kan give alvorlige sygdomme – fra en almindelig forkølelse eller herpes til influenza, SARS, ebola, aids og mange andre”, lyder beskrivelsen i en udsendt pressemeddelelse om foredraget.

Heldigvis snupper vores immunforsvar langt de fleste virus i kroppen, men enkelte slår sig fast og kan forårsage mange problemer.

Men hvad er de for nogle, disse virus? Dem, der rammer os mennesker, og som vi i det mindste bør kende lidt til, inden vi inviterer dem indenfor.

Hør overlæge og leder af virusforskning og udvikling ved Statens Serum Institut (samt adjungeret professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet) Anders Fomsgaard fortælle live fra Aarhus Universitet om de vigtigste kendetegn for virus, hvordan de opfører sig, hvordan de ”tænker”,  og hvordan virusforskerne er nødt til at tænke og arbejde i kampen mod dem.

TID: 3. marts kl. 19-21, anbefalet mødetid kl. 18:45.
STED: Kulturhavn Gilleleje, Gilleleje Bio 2.
ENTRE: Gratis adgang, men billetter skal reserveres via www.kulturhavngilleleje.dk eller www.gribskovbib.dk/arrangementer

Skriv din kommentar her: