BMX i vinterferien: Man kan altid køre BMX

(Tekst / Foto / Video: Allan Andersen)

GRÆSTED: Onsdag eftermiddag bed kulden trods solen kiggede frem, og ikke mange var vilde for at rende rundt udendørs frivilligt – medmindre man altså kører BMX. Her var omkring 10 friske kørere mødt op ved 15-tiden og gav den gas på en BMX-træningsdag hvor La Cantina sponsorerede en flok pizzaer til de friske unge.

BMX betyder kørsel på en bane, som kan byde på meget forskelligt i form af hop, sving, bump og sågår indgår også et par regulære hopramper også på banen som er anlagt ved siden af fodboldbanen op mod Græsted Station.

BMX-klubben i græsted er netop blevet en officiel klub, og rummer pt. 15 medlemmer med masser af plads til flere, fremmødet på denne iskolde onsdag er dog lidt svagt med blot otte kørere og de to trænere og skyldes ganske enkelt at en del af ‘ungerne’ er på vinterferie.

Fordelen er så, at der bliver mere tid til den enkelte kører, og de to trænere, Henrik og Christoffer, sparer da heller ikke på luften med tilråb, opfordringer, og et par ‘hvad-laver-du’ som ville give en havnearbejder røde ører.

Klubben har allerede fået godt fat i erhvervslivet, hvor firmaet SkatePro allerede har hjulpet til med et par cykler, hjelme og andet udstyr.  Samtidig har Stark i Græsted givet klubben tilsagn om at hjælpe med materialer til bygning af banen, og håbet er at der også bliver mulighed for et skur eller lignende på banen.

– Der mangler lidt et læskur på banen, forældre og andre som kommer ned for at kigge på kommer til at fryse grumt på denne årstid, så det er en af de ting vi ønsker os til banen, forklarer Henrik Pedersen fra BMX Klubben Græsted mens de fremmødte tramper i pedalerne.

Her finder du BMX banen. (Foto: Google Maps)

Mens Netavisen Gribskov er på stedet bliver der kørt godt til, og selvom man kender banen så skal der ikke meget til før cyklen ryger ‘ved siden af’ og hele indsatsen var forgæves – specielt et af svingene gav en af de friske unge problemer, hvilket fik de to BMX-trænere, Henrik og Christoffer til at skælde ud over indsatsen.

– Det der er manglende koncentration, tag dig nu for pokker da sammen, lød det højt fra Henrik da den unge kører for anden gang kørte af banen i det samme sving – tydeligvis er trænerindsatsen her på BMX banen den samme som på feks. en fodboldbanen og forventningerne de samme.

– Man skal koncentrere sig hele tiden, du kan ikke bare lalle igennem, så bliver du straffet af banen, så enkelt er det, lyder det med et grin fra Henrik som selv har en baggrund fra ‘de gode gamle dage’ som proff. BMX kører og nu har genoptaget den hurtige sport.

Holdningen til BMX er også klar hos de to trænere som styrer indsatsen, der findes ikke dårligt vejr til BMX.

– Der er bare nogen dage hvor du bliver mere beskidt og våd end andre, så enkelt er det, konstaterede Christoffer Wolfgang overfor Netavisen Gribskov.

Lokal støtte søges
BMX klubben har pt. opbakning fra firmaet SkatePro og den lokale Stark –  men håbet er at flere lokale sponsorer vil støtte op om klubben så aktiviteterne kan udvides og flere unge kan få pulsen op på banen fremfor så mange andre steder.

HUC og BMX klubben har også indgået et samarbejde, som bla. kan betyde at der – forudsat at Gribskov Kommune giver grønt lys –  kan blive indrettet en Dirt-Jump bane i stil med den som pt. ligger i Helsinge på Tofte industri – her er banen nemlig truet af et kommende salg af grunden.

Kom frisk!
Skulle man være frisk på at afprøve sporten, så er der kørsel på lørdag kl. 09.00 på banen bag Gribskov Hallen, og her vil der være et par lånecykler og udstyr, så man kan afprøve sporten før man begynder at købe ind.

Henrik Lykke Pedersen og Christoffer Wolfgang styrer indsatsen på banen, så der er plads til alle. (Foto: Allan Andersen)
Netavisen Gribskov’s fotograf kan skrive under på at det går stærkt – dette sving drillede en af kørerne som røg af og var lige ved at ende i favnen på fotografen. (Foto: Allan Andersen)
Henrik har her taget udfordringen op, men gav fra starten af ikke sig selv mange chancer overfor Oskar som da også jordede ham fuldstændig på hopbanen. (Foto: Allan Andersen)
Onsdag var omkring 10 unge mødt op til en dag med BMX og Pizza, venligst sponsoreret af La Cantina i Græsted.(Foto: Allan Andersen)
Det ser måske nemt ud, men hvis man tror det så er man velkommen til en prøvetur, lyder det fra Henrik Pedersen. (Foto: Allan Andersen)
Alle er velkomne, og man starter i sit eget tempo, ligesom der er mulighed for at låne en BMX cykel på banen – selvom man måske bliver nødt til at deles om dem. (Foto: Allan Andersen)
Da det blev tid til at pakke sammen for i dag, og smutte på La Cantina for en god varm pizza, var der dog kun fem af de unge tilbage på den planlagte Pizza & BMX dag. (Foto: Allan Andersen)