Bo Jul Nielsen måtte finde ny plads i Byrådssalen

Tekst: David Abildgaard. Foto: Laila Miermont/arkiv.

GRIBSKOV: Bo Jul Nielsen fik her til aften en ny plads i byrådssalen efter sin bratte beslutning om at udtræde Socialdemokraterne.

Den forhenværende Socialdemokrat Bo Jul Nielsen måtte skifte sin vante plads ud, da der i aften var Byrådsmøde. Udskiftet blev den faste plads sammen med Socialdemokraterne, og i stedet måtte han sætte sig ved siden af borgmesteren.

RELATERET LÆSNING: Bo Jul Nielsen bliver løsgænger: Går fra S i protest

Bo Jul Nielsen fik sågar dedikeret en sang, inden hans første byrådsmøde som løsgænger. Hver byrådsmøde starter med en fællessang, og Trine Egetved havde fået opgaven at vælge rette melodi.

– Faktisk blev sangen ganske relevant, da jeg fik at vide, at Bo også har taget et stort skridt, forklarede hun kort forinden en Clara fra musikskolen stemte for til tonerne af Per Krøis Kjærsgaards ‘Kære Linedanser’.

Et af omkvædene lød ganske passende:

Du må turde træde ud,

hvor dit liv kun er dit.

Det briste eller bære må
dette ene skridt.

Går samme vej som Sølver
Bo valgte at udtræde Socialdemokraterne efter uoverensstemmelser med ledelsen. Hvad disse uoverensstemmelser inkluderer, har han ikke ønsket at uddybe til netavisen, ligesom han ej heller uddybede sin beslutning til de fremmødte og vælgerne under aftenens byrådsmøde.

I en tidligere udtalelse i forbindelse med daværende partikollega Bettina Sølvers afgang fra samme parti sidste forår på grund af tung topstyring, var Bo Jul Nielsen ikke sen til at kritisere Bettinas beslutning.

– Jeg havde tilid til Betina, så jeg ved ikke hvor det med topstyring kommer fra. Jeg satte hende også som formand for et udvalg, og fravalgte selv en formandspost for at alle andre kunne få. Jeg har inviteret hende indenfor og gav hende chancen for at få lidt ro i partiet. Så jeg syntes omvendt jeg har åbnet alle døre for Betina. Det er jo tankevækkende, at man både forlader Venstre og Socialdemokraterne. Så må folk jo tænke, hvad de vil om det. Det er den eneste kommentar jeg har til det, lød det dengang til netavisen og anbefalede, at hun stoppede sin gerning som formand for udvalget Ældre og Omsorg.

Linedansersangen?
Nysgerrige sjæle kan herunder høre hele ‘Kære Linedanser’, dog sunget af DR’s børnekor, hvilket i al venskabelig ærlighed er noget mere lydbart end Byrådets version:

Giv din mening til kende: