OPDATERET Bo Jul Nielsen til parti-desertør: Held og lykke

Bo Jul Nielsen og resten af Socialdemokraternes byrådsgruppe må fremadrettet klare sig uden Betina Sølver. Foto: Arkiv.

Foto: Laila Miermont
Foto: Laila Miermont

GRIBSKOV: Socialdemokraternes gruppeformand, viceborgmester Bo Jul Nielsen, er ærgerlig over, at Betina Sølver har valgt at forlade hans part med kort varsel.

Betina Sølver besluttede i går, onsdag, at forlade Socialdemokraterne på grund af for tung topstyring, som  det blev begrundet med. I Socialdemokraternes lejr ærgrer Bo Jul Nielsen sig.

– Det er en beslutning, som vi selvfølgelig er meget ærgerlige over. Betina valgte i sidste byrådsperiode at skifte fra Venstre til Socialdemokratiet på grund af stor utilfreds med den daværende Venstre gruppe, og nu kan vi blot konkludere at Betina har valgt at blive løsgænger på selvsamme grundlag, lyder det i en netop udsendt pressemeddelelse, der fortsætter:

– Vi ønsker Betina al held og lykke fremadrettet og håber, at alle i byrådet vil samarbejde for borgernes bedste. Som parti og byrådsgruppe arbejder vi nu fremadrettet med den tro, at vi står stærkere som gruppe og parti.

Det er ikke lykkedes at indhente en uddybende kommentar vedrørende konsekvenserne for partiet og det fremadrettede arbejde med at sikre sig politisk flertal i Byrådet.

OPDATERET kl 9.45: Vi har talt med Bo Jul Nielsen, der erkender, at det kan blive svært fremadrettet at sikre sig et flertal i Byrådet, nu hvor Betina Sølver har forladt hans parti og dermed efterlader hans parti med blot fire mandater.

Det er jo et ret vigtigt mandat. Har i afklaret med Betina, hvordan det fremadrettet kommer til at fungere eller har i mistet jeres flertal?

– Anders Gerner siger til mig, at han har talt med hende, og at hun fortsat støtter op om ham som borgmester, så jeg vil gå ud fra, at Anders stadig har hendes opbakning. Men hun er ikke mere med os.

Hvordan er det sket? Hun mener det er på grund af tung topstyring.

– Jeg havde tilid til Betina, så jeg ved ikke hvor det med topstyring kommer fra. Jeg satte hende osgå som formand for et udvalg, og fravalgte selv en formandspost for at alle andre kunne få. Jeg har inviteret hende indenfor og gav hende chancen for a tfå lidt ro i partiet. Så jeg syntes omvendt jeg har åbnet alle døre for Betina. Det er jo tankevækkende, at man både forlader Venstre og Socialdemokraterne. Så må folk jo tænke, hvad de vil om det. Det er den eneste kommentar jeg har til det.

Hvad sker der så med hendes formandspost i udvalget for Ældre og Omsorg?

– Det skal vi nu til at finde ud af i den nuværende 11-mands gruppe.

Kan i godt acceptere hendes som fortsat formand?

– Det ville vi godt nok have svært ved. Men det skal flertalsgruppen… eller det kommende flertal, eller hvad det nu hedder. Jeg ved ikke hvor flertallet er lige nu.

Ja, der kan jo komme en situation, hvor hun finder opbakning på den anden side. Hvad sker der så?

Det er ikke godt at sige. Så har vi en anden situation. Jeg ved ikke, hvor hun kan ende, det vil jeg lade de andre partier om at vurdere, og jeg vil da næsten kun ønske held og lykke til det parti, der vælger hende.

Skriv din kommentar her: