Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Børn og pædagoger fra tre institutioner testes for corona

GRIBSKOV: En person med kontakt til de tre institutioner Elverhøjen, LM’s Børnehus og Tingbakkens Børnehus (afdeling Esbønderup Børnehus), er testet positiv for Covid19. Derfor skal børn og pædagoger testes i de kommende dage. De berørte børn og pædagoger er sendt hjem.

En gruppe børn og pædagoger fra tre forskellige daginstitutioner skal testes for Covid19 i de kommende dage. Sådan lyder det fra kommunen i en udsendt pressemeddelelse.

“Testene er sat i gang, fordi en tværgående medarbejder, som har arbejdet i de tre institutioner, er testet positiv med Covid19. Den pågældende har haft kontakt med hele afdelingen i Esbønderup Børnehus og med enkelte børn og pædagoger i børnehavedelen i de to andre institutioner”, forklarer kommunen i den udsendte pressemeddelelse.

– Vores fokus er på hurtigst muligt at få hverdagen til at køre igen for vores børn og forældre. Som det ser ud nu, er det kun Esbønderup Børnehus, hvor alle skal testes, der derfor er lukket i dag fredag. Vores medarbejdere er i gang med at blive testet i dag, og vi har opfordret alle berørte forældre til at bestille tid til test af deres børn hurtigst muligt. Vi håber at være i gang igen med fuld bemanding mandag. Men det afhænger af testresultaterne, siger Centerchef Claus Herbert

Del af ny hverdag
Kommunen oplyser, at der er stort fokus på smitten:

– Vi holder et skarpt blik på tallene i øjeblikket, men som det ser ud nu, er vi fortrøstningsfulde. Vi har et godt testregime, som vi sætter i gang straks, vi registrerer smittede, forklarer Velfærdsdirektør Per Ullerichs og peger på, at der nemt kan opstå små udbrud rundt om i kommunen.

– Det er ikke overraskende, at der også her hos os opstår risiko for disse mini-udbrud. Det er desværre en del af vores nye hverdag med Corona. Det er en stor belastning for forældrene, som er meget afhængige af ventetider på tests og svar. Det er vi bevidste om. Men vores opgave er at følge alle retningslinjer og sikre, at eventuel smittespredning stoppes straks”, forklarer direktøren.

Gribskov Kommune opfordrer alle til at følge de gældende retningslinjer om at holde afstand og god håndhygiejne. På kommunens hjemmeside finder man relevante links og gode råd om forebyggelse.

Læs mere her: www.gribskov.dk/corona

Seneste nyheder:

Tip os!