Bokser stiller op til kommunalvalg: Vil kæmpe for NytGribskov

GILLELEJE: Bokseren Oliver Møllenberg har valgt at stille op til det kommende kommunalvalg for Nytgribskov – se video i artiklen.

Fredag valgte Gilleleje-bokseren Oliver Møllenberg at stille op for den lokale liste, NytGribskov, som blandt andet har borgmester Anders Gerner Frost ved roret.

Normalt har Oliver Møllenberg slået sine folder i bokseringen, hvor han har drevet det vidt i løbet af en kort årrække fra amatør bokser til professionel, og senest titlen som Dansk Mester i Weltervægt, men nu har han valgt at også bruge energi på lokalpoliti som en reel konsekvens af kærlighed til sin hjemby og hjemkommune – og en række ting som ligger ham tæt på sinde.

– Jeg har besluttet mig for at opstille til kommunalvalget den 16. november i år for det lokale parti Nyt Gribskov. Jeg har over det sidste halve år løbende haft en dialog med vores Borgmester Anders Gerner Frost, og har kunne mærke at Nyt Gribskov er det helt rigtige parti for mig og de ambitioner jeg har. Jeg har kunne mærke at, det er højt til loftet samt en mangfoldighed i partiet der gør at, der er plads til forskelligheder og personligheder i partiet, sagde Oliver Møllenberg bla. under et lille pressemøde i Gilleleje, fredag eftermiddag.

Oliver Møllenberg er helt klar over at det måske ikke bliver helt nemt at blive taget alvorligt, når man er blot 20 år gammel og skal bide skeer med politiske modstandere som har massiv erfaring i erhvervslivet – og måske lidt savklinger på albuerne.

– Nogen vil måske sætte spørgsmålstegn ved om jeg har kompetencerne til at være politiker – mit spørgsmål den anden vej vil være, hvilken kompetencer skal man da have? Udover at være samfundsorienteret og have lysten til at gøre en forskel, siger Oliver og fortsætter med en række eksempler:

– Jeg har en farfar som er på plejehjem, og kan sagtens se at, det ikke er alt der er lige værdigt.

– Jeg har en lillesøster der er ved at bliver kørt ind i vuggestuen, og har fået fortalt hvor presset pædagogerne er, når hver af pædagogerne har et barn på armen der græder og otte andre børn kalder på deres opmærksomhed.

Foreninger ind mod bandemiljøet
Oliver Møllenberg har aldrig lagt skjul på at han er stor modstander af unges tiltrækning til organiseret kriminalitet, og har gennem de senere år haft fat i unge som er blevet hevet op at stå via boksningen, hvor alternativet ellers nemt kunne have været en krimminel løbebane i bandemiljøet.

– Jeg er nysgerrig på, hvorfor en særlig gruppe af unge på min alder går ind i et organiseret bande miljø, Hvorfor ? Og kan vi som kommune gøre noget anderledes for denne målgruppe af unge, siger han og fortsætter:

– jeg kunne godt tænke mig, at hver enkel forening kan mærke hvor stor en betydning de har for vores lokalsamfund, især i de mindre lokalsamfund såsom, Dronningmølle, Esbønderup, Esrum, Mårum, Søborg, Valby mf. Foreningerne derude er kimen til fællesskaber og dermed det sunde fællesskab for alle.

Hør hele Olivers præsentation og det efterfølgende interview med Oliver Møllenberg og Borgmester Anders Gerner Frost, Nyt Gribskov, i videoindslaget øverst i artiklen.

Foto: Allan Andersen.
Borgmester Anders Gerner Frost og Oliver Møllenberg ved dagens uventede udmelding. Tekst: David Abildgaard. Foto: Allan Andersen.

Leave a Reply