Boksetalenter henter medaljer til DM

Mickel Gierringe kæmpede sig til finalen i DM. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.

HELSINGE: Der var god grund til smil hos både forældre, boksere og trænere, da Helsinge Bokse-Team og Gilleleje Bokseklub i weekenden deltog i De Danske mesterskaber som blev afholdt i Jyllinge.


Her mødtes flere af landets bedste ungdoms-amatørboksere for at kæmpe om retten til at kalde sig dansk mester det følgende år.
Bokse-Team Helsinge havde to unge boksere med til stævnet: Mickel Gierringe i bantamvægt og Natcha Danielsen i dunvægt for U15. For Gilleleje stillede Silas Gryholt i 46 kg-klassen og Aslan Mahauri i 63 kg-klassen i U17

God indsats efter pause
Mickel Gierringe fra Bokse-Team Helsinge har efter en længere pause taget handskerne på igen, og stillede for første gang op i til DM i kategorien ‘Elite’. Mickel har god erfaring fra tidligere DM i ungdomsrækkerne, og den gode erfaring gav bonus til trods for den lange boksepause.

Han skulle i første kamp, som også var semifinalen, møde Najib Mohammed fra Herlev Boxing. Og her viste den lokale Helsingebokser, hvem der havde boksehandskerne på. Efter to omgange med stort set lige dommerscore lykkedes det Mickel at slå sin modstander til tælling flere gange i tredje runde. Modstanderen kom dog hver gang på benene og holdt kampen ud. Mickel kunne dog gå videre på dommerscoren 5-0 i hans favør efter de tre omgange.

Det betød, at han søndag skulle i finalen. Her stod en stærk CIK-bokser, Victor Hess, klar. Og han viste sig for stor en mundfuld. CIK-bokseren vandt kampen med dommerscoren 5-0, hvilket trods alt stadig betød DM-sølv til Mickel i Bantamvægt.

Natcha og Mickel med medaljer om halsen. Foto: Privat.

Ene pige i ringen
Omvendt stille gik det for Natcha Danielsen, der skuffende måtte konstatere, at hun var den eneste i sin vægtklasse som havde klaret kravet til at stille op til DM. Der var heller ikke nogen piger i de nærtliggende vægtklasser, og derfor var det ikke muligt for Natcha at få en kamp om det Danske mesterskab.

Det er derfor på en lidt tam baggrund, at hun, i øvrigt sammen med andre boksere i samme situation, blev kåret til dansk mester ved en lille ceremoni, før finalekampene startede lørdag.

Hun kan dog glæde sig over, at det på mindre end et år er lykkedes for hende at klare adgangskravene til DM, en præstation som ikke mange i hendes alder formår, som også det netop overståede DM viste.

Guld til Gilleleje
Også i Gilleleje var der grund til smil. Silas Gryholt vandt i god stil DM guld i U15 46 kg efter en kamp mod Ramiz Farahi fra Jyllinge Boxing Team. Silas havde i semifinalen i sikker stil slået Elias Faour fra Vollsmose Boxing.

I U17 63 kg. kategorien lykkedes det Aslan Mahauri fra Gilleleje BC at vinde sølv. Han tabte desværre finalen mod Victor Hoveling fra Hornslet BK.

Skriv din kommentar her: