Borgere ilede til for at redde 93-årig i fatalt trafikuheld

GRIBSKOV: Det kan være en meget traumatisk oplevelse pludselig at skulle redde en anden persons liv. Nu deler en borger sin oplevelse, da han forgæves forsøgte at redde livet på en 93-årig der for få dage siden kørte fatalt ind i en bus.

“Det var en trist aften på en ellers dejlig dag”, indleder Steen Klintø, der i en kommentar til artiklen på Netavisen Gribskov beskriver sine oplevelser, da han tilfældigt blev vidne til et voldsomt trafikuheld på Smidstrup Strandvej mellem Helsingevej og Havregårdsvej, som desværre kostede en ældre herre livet.

RELATERET LÆSNING: 93-årig mand dræbt: Påkørte bus 360R frontalt

Steen tøvede ikke længe med at ile til for at hjælpe borgeren.

“Vi kommer som nr 2 bil bag den forulykkede. Siger til konen: Shit han kører ind i bussen.
Det tager mig maks otte sekunder at stande bilen, til jeg flår hans dør op. Herefter går det hurtigt”, beskriver han og fortsætter med en tak til de andre borgere, som var klar til at give en hånd med:

“Fra nu af er der flere jeg vil takke undervejs: BMW-manden som kørte bagved havde 112 i røret under hele forløbet. Hans hustru hjalp mig med at tage ham ud af bilen. Han trak næsten ikke vejret, og vi vidste der var få sekunder at arbejde med. Vi lægger ham og får hjælp flere steder fra. Tæpper fra Jespers hus. Jakker fra andre. Tusind tak”, skriver han i kommentaren, som efterfølgende er blevet delt og kommenteret af flere andre.

Den ældre borger stod desværre ikke til at redde. Vi bringer her resten af beretningen i sin fulde længde. Vi har rettet et par stavefejl og grammatiske fejl for læsbarhedens skyld, ligesom vi har kontaktet borgeren for at høre mere til redningsaktionen.

“[…]Den stakkels mand er ved at udånde, og vi går straks i gang med hjertemassage. Hertil kommer en dame til og folder hænderne sammen og starter på det der skal vare i 30 minutter for at redde ham. Damen er rigtig god til at trykke, og folk er rigtig gode til st sige: ja lige der skal du trykke. Jeg giver ham mund til mund undervejs og vi ved godt at vi ikke formåede at redde ham.

Vi forsøger stadig og jeg fortæller ham, at jeg nok skal passe på ham og ager ham på kinden undervejs. Nu kommer et tysk par ilende med skadetasker. Tror sgu hun var sygeplejerske. En, to, tre så havde han blæseballon, og der blev pustet mere ilt i ham, end jeg kunne klare.

De var fantastisk gode, og stor tak til dem. Masser af tak til de andre, der hjalp undervejs ved vores side. Vi var et fungerende godt team uden at kende hinanden, for bagefter blot at forlade hinanden. Mærkelig følelse her til aften.

Tak til min kone, som trak i trådene bag og sørgede for mange ting. Sgu stolt af dig, kone.
Ambulancen kom otte minutter efter ulykken, og så tog de over. Der kom flere redere til, politi folk og ALLE var SÅ opsat på at tage over og redde ham. De forsatte med hjertehjælp de næste nogen-og-tyve minutter.

Kære ALLE

Tusind tak for jeres hjælp. Jeg er så stolt af jer alle, der var med. Jeg er bare så ked af, vi ikke kunne hjælpe den ældre herre. Håber at på vej væk, han så, at vi nok var 25 personer, der ville hjælpe ham og give ham livet tilbage.

Der var nogen, der sagde alkohol: NEJ, det var der slet ikke tale om. Jeg gav manden mund til mund, og det ville jeg kunne haft lugtet eller smagt.

Kære Mand,

Vi håber, du kom godt på vej, og at det gik smertefrit. Du vil blive savnet af mange, og du vil være meget i mine tanker.

Endnu engang, tak til alle.

Kram fra Steen.”

Tak for din indsats, Steen
Borgerens beretning er ikke gået ubesvaret hen. Flere borgere viser deres medfølelse med Facebook-hjerter og thumbs up, mens andre roser Steen Klintø for den ærlige og oprigtige besked:

jeg kender dig ikke- men kan læse af teksten, hvilket fantastisk, empatisk menneske du er – meget varmt og rørende, det du skriver – og virkelig trist med den dejlige mand, som desværre ikke kunne reddes ….❤️ tanker til de efterladte🌹”, skriver en borger.

Netavisen Gribskov har taget kontakt til Steen Klintø i håb om at høre mere til indsatsen med fokus på en opfølgende artikel omkring vigtigheden ved førstehjælpskurser og værdien ved at have det fornødne udstyr klar i bilen.

Skriv din kommentar her: