Borgere mener at have set elgen nær Græsted

Elgen her er ikke den samme, som render rundt i Gribskov. Tekst: David Abildgaard. Foto: Presse.

GRIBSKOV: Jagten på den forsvundne elg er i gang, og flere borgere melder ind, at de med sikkerhed mener at have set det store kræ, blandt andet nær Græsted. Elgen kan også med stor sandsynlighed være blevet spottet nær et trafikuheld nær Hillerød og Freerslev.

Hvor svært kan det være at spotte en kæmpe elg? Åbenbart sværere end man lige skulle tro, for selv om vi sidste sommer kunne skrive, at der var en svensk elg på visit i Gribskov, så er det meget småt med indberetninger siden. Men efter at vi skrev om mysteriet sidste uge er der kommet flere mulige observationer.

RELATERET LÆSNING: Elg undrer Naturstyrelsen: Hvor er den blevet af?

Ifølge Helen Kristjánsson, som skriver i kommentarsporet på artiklen, er den spottet i Græsted for fem dage siden.

Elgen er flere gange blevet efterlyst af naturstyrelsen, men siden sidste efterår har der været stille omkring det store dyr. Her er det et foto af elgen fra sidste efterår. Privatfoto: Malou London.

“Er næsten 100% sikker på, at jeg så den i går kl. 23.30 ved Græsted, den stod midt på vejen og kiggede på mig”, skriver hun og oplyser at hun måtte bremse gevaldigt op, da den pludselig dukkede op på Tulstrupvej, som løber mellem Græsted og Blistrup.

En anden læser, Line Dyhrfjeld Christensen, mener også at have set elgen nær Græsted.

“Jeg er sikker på at jeg har set den krydse vejen mellem Græsted og Mårum i skovområdet. Jeg kan ikke huske hvornår, men foråret/sommer 2019”, skriver hun og understreger, at hun mener at kunne kende forskel på en elg og en kronhjort.

“Jeg ved godt, hvordan rådyr og kronhjort ser ud. Denne var mere grå i pelsen og meget større, med et anderledes hoved”, skriver hun.

Kan sagtens stadig rende rundt
Det er selvfølgelig svært at vide med sikkerhed, da vi stadig mangler et nyligt foto af elgen, men ifølge Naturstyrelsen er det langt fra udelukket, at den stadig render rundt et sted i Nordsjælland.

– Vi havde en kvinde fra Hillerød, som ringede og fortalte at hun havde set en elg, forklarer Vildtforvaltningskonsulent Niels Worm fra Naturstyrelsen Nordsjælland.

Elgen blev ifølge den kvindelige borger set af både hende selv og to andre bilister, som var nærved et uheld på forlængelsen mellem Hillerød og Freerslev for et par uger siden.

– De var alle enige om, at det var en elg, forklarer Niels Worm.

Han har fået endnu et tip, dog ikke nær så hyggeligt, om elgens befindende.

– Jeg har fået en henvendelse fra en, som skrev at der ligger knogler fra et stort dyr cirka 400 meter fra Mårum Station. Den ser ud til at have ligget der et par måneder, så det vil jeg ud og prøve at kigge på i morgen, forklarer Niels Worm, der dog mistænker at det er et stykke kronvildt.

FIK DU LÆST: Vær opmærksom på vejene: En elg er løs i Gribskov

Skriv din kommentar her: