Grafik: Team Effekt.

HELSINGE: Er du nysgerrig til, hvad der kommer til at være på det nyligt udlagte boligområde Troldebakkerne i Helsinge Nord, så inviterer kommunen d. 16. august til borgermøde. Alle er velkomne.

Troldebakkerne er planlagt som byudviklingsområde nord for Helsinge og vil på sigt rumme op til 700 boliger. Plangrundlaget for området er allerede sendt i høring, og nu kommer også et borgermøde på rådhuset, der skal bidrage med at kaste ekstra lys på projektet.

På mødet vil formand for Udvikling, By og Land Pernille Søndergaard præsenterer tankerne om udviklingen af bydelen og plangrundlaget vil blive gennemgået. Derudover ønsker Gribskov Kommune at gå i dialog om midlertidige aktiviteter på de udlagte fællesarealer i området, aktiviteter som kan gå i gang inden bydelen begynder at vokse frem.

Byens foreninger og institutioner har desuden modtaget en særlig invitation til mødet, så kommunen kan få input og idéer til, hvad der kan ske på fællesarealerne.

En del af aftenens program vil vi invitere til dialog under temaerne ”Sport og bevægelse”, ”Natur og fødevarer” og ”Andre gode ideer”.

Troldebakkerne?
Området hed tidligere blot Helsinge Nord, men i forbindelse med det store boligprojekt er blev byrådet enige om at omdøbe det til Troldebakkerne.

Navnet er resultatet af en borgerkonkurrence, hvilket resulterede i 68 forslag. Valget blev dog Troldebakkerne, der blev fundet oplagt, da det har sin oprindelse i en gammel gård, Troldemosegård, som ligger indenfor byudviklingsområdet og i tilknytning til Troldemosen. Hele området er desuden landskabeligt kendetegnet som et ‘storbølget bakkelandskab’, deraf endelsen.

Området blev købt af kommunen i 2013 og kommunen har siden 2015 arbejdet målrettet visionerne og planerne for den nye bydel.

Bydelen får blandt andet sit helt eget trinbræt, ligesom det er tæt på skoler, institutioner og kultur- og idrætstilbud. det ligger også kun et stenkast fra de centrale indkøbsmuligheder i Helsinge og har direkte adgang til grønne landskaber.

Projektet forventes at tage mellem 10 og 20 år og giver plads til 700 nye boliger.

Helhedsplanen kort:
Hele området er knyttet til en særlig helhedsplan, der blandt andet fremhæver kravet om varierede boligklynger til både familier, enlige og ældre.

Ifølge planen skal der mellem klyngerne udvikles et fælles landskab, der er tænkt som en hybrid imellem natur og økologisk dyrkning. Alle landskaber skal som udgangspunkt kunne spises.

Området skal gøres tilgængeligt via en ny broforbindelse der går over Helsingørvej, og videre til det nye trinbræt. Ambitionen er, at området skal blive en del af et samlet, rekreativt netværk for hele Helsinge.

Planen består af fire etaper, der er underinddelt i 25 klynger, der varierer fra 14 til 50 boliger pr. klynge.

Program for borgermøde:

  • Velkomst ved udvalgsformand Pernille Søndergaard
  • Præsentation af området Troldebakkerne
  • Præsentation af plangrundlaget
  • Pause
  • Hvordan kan vi få gang i Troldebakkerne?
  • Workshops under temaerne ”Sport og bevægelse”, ”Natur og fødevarer” og ”Andre gode ideer”
  • Opsamling og tak for i aften

STED: Byrådsalen på Rådhuset i Helsinge, Rådhusvej 3, Helsinge.
TID: Torsdag den 16. august klokken: 19 – ca 21.
ENTRE: Gratis, ingen tilmelding nødvendig.

Giv din mening til kende: