Borgmester tavs efter nyt krisemøde med Attendo

Kim Valentin (V) borgmester. pressefoto

GRIBSKOV: Borgmester Kim Valentin (V) har d. 24. oktober holdt et møde med plejegiganten Attendo i kølvandet på det seneste røde påbud. Mødet er dog så hemmeligt, at borgmesteren ikke kan gøre os klogere på, hvad der reelt blev snakket om.

Spørgsmålet om, hvad der fremadrettet skal ske med kommunens sygepleje må indtil videre blafre i vinden. For selv om borgmester Kim Valentin d. 24. oktober havde et dialogmøde med Attendo, så er resultatet ikke sådan at få at vide.

Hvad kan du fortælle om mødet?

– Det er jo en lukket sag.

Men kan du sige noget om i forventer et fortsat samarbejde med Attendo?

– Jeg vil gerne gentage, at jeg kun accepterer en model: At vi skal have en meget høj kvalitet i sygeplejen fremadrettet, og jeg afventer, at administrationen kommer med et oplæg til Byrådet.

Hvornår sker det?

– Det sker så hurtigt som muligt.

Betyder det inden valget?

– Det ved jeg ikke, for der forhandles hver dag, og vi gør det, så hurtigt vi kan.

Hvilke muligheder er der for kommunen?

– En af dem er, at det ikke skal være dem, der skal levere varen. En anden mulighed er at hjemtage opgaven og en tredje er at finde nogle andre. Der er også den endelige mulighed at kontrakten kører videre. Jeg skal ikke sidde og sige, hvad der er det rigtige lige nu, men jeg accepterer kun en model, der sikrer en meget høj kvalitet i sygeplejen fremadrettet.

Attendo: tale om en overreaktion
Det er ikke lykkedes at få kontakt til Attendo, som vi gerne ville have spurgt, hvad de fik ud af mødet. På virksomhedens hjemmeside skriver deres presseansvarlige, at hele sagen er en overreaktion.

“Vi mener ikke, der er grundlag for, at Gribskov Kommune netop nu reagerer, som det er tilfældet. De problemer vi står med i dagligdagen relaterer sig udelukkende til sygeplejen, som er meget vanskelig at levere som privat leverandør, under de vilkår Gribskov Kommune giver os. Vi har nogle udfordringer, som er præcis de samme, man finder i en kommunal sygepleje. Vi arbejder hårdt for at leve op til kvalitetskravene, fordi vi gerne vil levere sygepleje af høj kvalitet., siger Dorte Dahl regionschef Attendo Danmark, på deres hjemmeside.

Sagen fik for alvor ben at gå på efter at kommunen tilbage i maj, hvor Attendo fik et rødt påbud som konsekvens af en sag, der involverede plejesvigt af en 91 årig dame, der døde kort efter en pårørende havde klaget til kommunen. Trods påbuddet og et krisemøde på borgmesterkontoret fik Attendo lov at fortsætte med at tilbyde sygepleje i kommunen, og borgmesteren lovede nye boller på suppen. Blot to dage senere måtte kommunen igen udstede et rødt påbud til Attendo, denne gang for blandt andet ikke at have styr på medicineringen og benyttede personale som ikke fagligt var klædt på til opgaven.

Det fik borgmesteren igen til at indkalde til møde, og det er dette møde, der er så lukket, at det ikke har været muligt for netavisen at få indblik i, hvad der blev talt om.

Sygeplejersker: Hæv lønnen
I Dansk Sygeplejeråd har man flere gode forslag til, hvad kommunen fremadrettet bør gøre. Her peger man på, at kommunerene oplever et støt stigende behov for at ansætte flere sygeplejersker i takt med, at det nære sundhedsvæsen udvikler sig. Derfor bliver der kamp om at tiltrække sygeplejersker, særligt i områder der ikke rummer hospitaler.

– Vores erfaring viser, at det selvfølgelig handler om løn, arbejdsvilkår og mulighed for kompetenceudvikling, forklarer kredsnæstformand Mette Sofie Haulrichog peger på, at særligt i Gribskov har der vist sig flere problemer.

– De sager, der har været hen over sommeren, viser, at der er nogle problemstillinger med at løse opgaverne. Men en ting er at Attendo har et ansvar, kommunen har også et. Det handler om, at der skal være kvalitet, patientsikkerhed og arbejdsvilkår, der gør, at de ikke risikerer deres autorisation.

Mette Sofie Haulrich var til dialogmøde med Attendo i Gribskov i går, onsdag, for at se høre nærmere til forholdene.

– Attendo har haft en rekrutteringskampagne, og jeg var til møde i går morges på Udsigten, hvor de havde rekrutteret rigtig mange nye sygeplejersker. Så det er lykkedes at rekruttere. Det næste handler om at opkvalificere, fastholde og sikre, at arbejdsvilkårene er til stede, forklarer hun og peger på, at en sygeplejerske i gennemsnit får 19 procent mindre i løn end mænd i stillinger med samme type uddannelsesmæssige krav.

Et hav af sager
Gennem årene har det ikke skortet på historier om Attendo. Her er et udvalg af artikler, som vi har skrevet siden Attendo overtog opgaven i kommunen:

Borgmester efter møde med Attendo: Der bliver rettet op

Politikere godkender aggressiv handleplan mod Attendo

To nye Attendo-sager ryster pårørende

Attendos topledelse kaldt til krisemøde med borgmesteren

Borgmester kræver hastemøde: Min tillid til Attendo er meget lav

Attendo-sygeplejer gik i vrede: Ikke nok tid til de ældre

Efter ældresvigt: Kommunen holder fast i Attendo

Kommunen straffer Attendo for groft plejesvigt af 91-årig

DEBAT: Min kone bukkede under for Attendos tidspres

Socialdemokraterne kræver Attendo-rapport i Byrådet

Plejekritik: Ældrerådet revser Attendo i høringssvar

Attendo Pleje klarer sig dårligst i Gribskov siger ny tilsynsrapport

DEBAT: Attendo får monopollignende tilstande på sygeplejen

Attendo nægter dumpingpriser: – Vi kører med overskud

Gribskov samler hjemmesygeplejen hos Attendo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com