Borgmester til borger: Husk din samlever arbejder på Rådhuset

GRIBSKOV: Hvor personlig må en borgmester blive, når han skriver til borgerne? Det spørgsmål stiller en del brugere på Facebook efter at en borger har valgt at dele en mail, hvori Anders Gerner Frost minder borgeren om, at hans samlever arbejder i kommunen. En skjult trussel, mener borgeren.

“Jeg er generelt ked af, at du jo i årtier har set dig vred på Byråd og forvaltning, og kan også undre mig, at du kan have denne holdning, når din egen kone/sambo er ansat i selv samme forvaltning”.

Klik for større version.

Sådan skriver borgmester Anders Gerner Frost i en mail til byggerådgiver Ricky Berner, som blandt andet rådgiver private borgere i byggesager i Gribskov.

Ricky Berner forklarer, at han gennem længere tid har haft et anstrengt forhold til kommunens borgmester, men han er stadig mildes talt forbløffet over borgmesterens personlige fremgangsmåde.

“Han inddrager mit privatliv i hans svar til mig. Det får mig til at føle, at manden forsøger at intimidere mig; at skræmme mig med, at han godt ved hvor min samlever arbejder.  Det opfatter jeg som en skjult trussel”, siger Ricky Berner.

Du kan se kommentarerne til Ricky Berners opslag på Facebook ved at klikke her: https://www.facebook.com/ricky.berner/posts/10220799747040335

Tidligere trusler
Og det er ikke første gang Anders Gerner Frost i sin egenskab af borgmester bliver endog meget personlig over for byggerådgiveren.

Tilbage i 2018 skrev borgmesteren en mail til Ricky Berner, hvor han igen blev meget personlig:

“Det er jo ikke første gang at jeg ser eller hører dig folde dig ud Ricky”, skriver borgmesteren blandt andet.

“Og det kommer du ikke langt med, og slet ikke, hvis du vil arbejde som rådgiver og samarbejde med kommunen”, truer borgmesteren endvidere.

De to mails viser en borgmesteren gå langt over grænsen, mener Ricky Berner, som peger på, at borgmesterens holdning går igen ned gennem forvaltningen.

“Jeg oplever at medarbejdere i forvaltningen direkte råder mine kunder til at finde en anden rådgiver. Jeg oplever også alvorlige samarbejdsvanskeligheder med administrationen, såsom at de ikke vil kommunikere direkte med mig, men i stedet skriver dikrete til mine kunder”, forklarer han.

Vi har sendt borgmester Anders Gerner Frost en mail, hvor vi spørger til, hvad der får ham til at skrive til en borger på sådan en personlig måde. Vi opdaterer artiklen, såfremt vi modtager et svar.

Redaktionel note: Vi mærker det også
Mens vi venter på svar, kan vi her på redaktionen fremvise endnu et eksempel på, at borgmesteren er klar til at gå endog ganske langt for at ramme dem, som ikke skuer den lokale politiker med hårene

Her på Netavisen Gribskov har vores mangeårige kritiske dækning af Musik I Lejet skabt vrede. Vi afslørede, at festivalen i flere år har fremført sig som non-profit til trods for at to bagmænd kanaliserer millioner af kroner til deres egen virksomhed i København og uden at bestyrelsen for festivalen ønsker at give Netavisen Gribskov indsigt i, hvordan det hele er økonomisk skruet sammen.

Artiklerne har bidraget til at starte en sund debat i byen om festivalens berettigelse og struktur, men borgmesteren er i lighed med flere erhvervsdrivende i byen forståeligt begejstret for den ekstra indkomst de mange festivalgængere hidbringer hver sommer og ser desværre avisens dækning som en hetz mod kulturlivet i byen.

Det blev blandt andet gjort helt tydeligt via en af borgmesterens virksomheder, den lokale bagerforretning i Tisvilde. Bagerbutikkens ‘bagergruppe’, som borgmesteren er en del af, sendte vores kære annoncesælger følgende ærgerlige besked:

Klik for større version.

“Vi har kigget på dit annoncerings-forslag i bagergruppen og er kommet frem til, at vi ikke ønsker reklamer for Brød & Vin i Jeres avis. Vi bryder os ikke om Jeres ofte meget negative og kritiserende holdning og attitude over for diverse kulturelle aktiviteter i vores by. Der iblandt Musik I Lejet, som vi synes er en fantastisk begivenhed for vores by og som vi støtter op om på alle måder”.

Beskeden til de redaktionelt ansatte her på avisen synes klar: Skriv mindre kritisk om Musik I Lejet, og annoncerne vil komme.

Borgmester: Ikke mit ansvar
Vi bad borgmesteren forholde sig til, at en bagergruppe han er medlem af så åbenlyst boykotter et lokalt medie over deres dækning af en privat musikfestival i byen.

Finder borgmesteren anledning til at tage afstand for så åbenbart et forsøg på at påvirke den lokale presse?

“Som borgmester har jeg selvfølgelig ingen holdning til tilvalg eller fravalg af annoncer i Netavisen”, skriver borgmesteren i et kort svar til avisen:

 

Liste-top følger trop
Modviljen mod annoncering i Netavisen Gribskov går tilfældigvis igen hos ledelsen for lokallisten Nytgribskov, som i år helt har nægtet at annoncere i netavisen op til valget.

Afslaget på annoncering skyldes ikke en generel modvilje mod valgannoncering i lokale medier, som man tydeligt kan se i Ugeposten, ligesom der heller ikke for fire år var problemer med annoncering her på netavisen. I år er Jonna Præst, tidligere Dansk Folkeparti, eneste opstiller i Nytgribskov som har valgt at bryde parti-linjen ved for egne midler at bestille valgannoncer hos Netavisen Gribskov.

Vi finder det her på redaktionen ganske tankevækkende og bekymrende at observere, hvor åbenlyst både borgmesteren og Nytgribskovs politiske ledelse forsøger at straffe et mindre, lokalt nyhedsmedie til at droppe negativ mediedækning i bytte for fremtidig annoncering.

4 Comments

Anders Bording
15. november 2021 at 21:53

Det skal vist lige med at Ricky Berner i årevis har været meget kritisk overfor kommunen, borgmesteren, Nyt Gribskov og hvem han nu ser sig gal på, via sin Facebook side “Uheldige Byggesager i Gribskov Kommune”.

K Hansen
15. november 2021 at 15:41

Jeg har mest af alt ondt af Ricky Berner’s partner som skal se ham gentagne gange kritisere vedkommendes arbejde i lokale aviser og på nettet.
Det kommer ikke bag på mig at Ricky Berner ser det som en trussel, for hele verden er jo konsekvent imod ham. Hvis det ikke er hans gamle partier, eller kunder, så er det kommunen. Man burde nok være lidt mindre krænkelsesparat, når man selv bruger det meste af sin tid på at kritisere andre.

Mvh.
En der har fortrudt han forsøgte at hjælpe Ricky som ung.

Inge Asmussen
15. november 2021 at 15:09

Hans _jørgen Bindslev.

Når jeg læser at en kvindelig medarbejder i kommunen ikke kan være gift med en mand der går imod kommunens beslutninger giver det mig angiveligt en god tro på at Gerner Frost betragter sig som enevældig. At gå imod kan have konsekvenser¡!!!!!! For en ansat. I Tv2 lorry fremgår det at hr. Gerner Frost i sine valgløfter lovede 100 % elbiler i kommunens regi. Kun 1.2% er til dato elbiler. Borgmesteren frasiger sig ansvaret. En professor i forvaltningsret kan fortælle at han har ansvaret. I lorry kunne man se at hr. Gerner Forst ikke deltager i lønnet bestyrelsesarbejde

Carl-Jørgen Bindslev
15. november 2021 at 11:40

Jeg synes i skal stoppe denne hetz. Prøv at læse, hvad borgmesteren skriver. Han skriver ikke “Husk, din samlever arbejder på rådhuset”. Han undrer sig over, at RBs partner gerne vil arbejde i en forvaltning, som RB synes er forfærdelig. Det er ikke at skræmme eller true. Nogle gange er det en god ide at læse, hvad der står i stedet for at tolke sin egen opfattelse ind i teksten og som i dette tilfælde tillægge borgmesteren motiver, som han ikke fremlagt.
Og det er vel en ærlig sag at begrunde, hvorfor man ikke vil annoncere i avisen. Eller lade være med at begrunde det.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com