Borgmestre mødtes til snak om kystbanen og motorvej til Hillerød

De seks borgmestre fik en fin snak med trafikministeren. Tekst: David Abildgaard. Foto: Presse.

GRIBSKOV: I går, mandag, mødtes borgmestrene fra Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Fredensborg, Hillerød og Frederikssund. De havde inviteret den nye Transportminister, Benny Engelbrecht (A), til en snak om de Nordsjællandske udfordringer. 

Borgmester i Gribskov, Anders Gerner Frost, fik et positivt indtryk af mødet med sine kolleger og ministeren.

– Det var et meget konstruktivt møde, hvor vi oplevede en lyttende minister, som kunne fortælle, at målet er et bredt forlig i Folketinget på trafikområdet, inden den gamle aftale udløber i 2020, udtaler Anders Gerner Frost til Netavisen Gribskov.

Han peger på, at det er vigtigt at holde ministeren og hinanden ved ilden.

– Det er vigtigt at vi nu holder fokus på de investeringer, som vi ved i den sidste regeringsperiode havde politisk opbakning. Vi har allerede konkrete tal på vigtigheden af, en forlængelse af Hillerødmotorvejen nu, og der er mange forslag til at forbedre Kystbane, desuden er der brug for en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen, forklarer han. 

Ifølge vores egen borgmester var der enighed blandt mødedeltagerne om, at der kan hentes en bred politisk opbakning til at sikre flere investeringer til infrastrukturen i de seks Nordsjællandske kommuner.

– Der er i det samlede billede af en snarlig trafikaftale tale om et meget lille beløb i Nordsjælland. Vi tror på en positiv udvikling for det skønne Nordsjælland og et fokus på en fortsat positiv udvikling og flere nye borgere. Og en bedre infrastruktur er selvfølgelig vigtig for den udvikling, slutter Anders Gerner Frost.

Skriv din kommentar her: