Brandfolk måtte slukke brændende buskads i regnvejr

(Tekst & Foto: Allan Andersen)

GILLELEJE: Man skulle næsten tro det var løgn, men mandag aften blev der slået alarm til 1-1-2 om kraftig brand i et større buskads på Kastanie Allé – og det brændte ganske rigtigt trods masser af vand fra oven.

Branden blev anmeldt ved 18-tiden, og lød på en mindre brand i et buskads for enden af Kastanie Allé ude på et stort grønt område, tæt op ad togbanen, ude langs Kanalstien.

6000 liter vand til slukningen
Den lidt utrolige melding om kraftig brand midt i regnen viste sig dog i den grad at holde stik, der var ganske rigtigt en kraftig brand i gang i et stort buskads. Trods forventningen om en nem opgave endte brandmandskabet med at bruge godt 6000 liter vand på slukningen, undervejs måtte flere kraftige grene saves over og mandskabet måtte benytte høtyve for at få vendt alt i buskadset, så alle flammer og gløder blev slukket ned.

Brand lå 100 meter fra fast underlag
Placeringen af branden gjorde også at brandfolkene måtte lave en B/C udlægning – dvs store brandslanger – idet der var omkring 100 meter fra kanalstien og ud til brandstedet, så lange er højtryksslangerne på brandsprøjten ikke så de store brandslanger kom for en sjælden gangs skyld på arbejde.

Slukningsarbejdet blev hjulpet på vej ved brug af et termisk kamera, men det meste af indsatsen var god gammeldags knofedt og vand. Slukningsarbejdet stod på en times tid, hvorefter mandskabet kunne returnere til brandstationen i Stæremosen og notere sig den specielle oplevelse med en naturbrand mens regnen silede ned.

Brandårsagen er ikke kendt.

Skriv din kommentar her: