D. 31.12.2018 er det slut med Falck i Gribskov Kommune - samtidig lægger en række brandfolk også uniformen grundet manglende tillid til den nye arbejdsgiver, Frederiksborg Brand og redning. (Arkivfoto / Tekst: Allan Andersen)

GRIBSKOV: Omkring 30 af kommunens brandfolk var sidste søndag på visit hos Borgmester Anders Gerner Frost, mødet var en gennemgang af ønsker og muligheder for beredskabet, og hvor brandfolkene samtidigt kunne fremlægge deres bekymringer for fremtiden overfor politikerne. Der blev lyttet på begge sider af bordet.

Der vil fremover jævnligt blive afholdt møder mellem kommunens ansvarlige politikere og brandfolkene som i vid udstrækning er bekymrede for fremtiden under Frederiksborg Brand og redning efter Falck mistede opgaven med brandslukningen i Gribskov Kommune pr. 31.12.2018

Uheldigvis har det nu vist sig at Gribskov Kommune tidligst kan udtræde af Frederiksborg Brand og Redning i 2020, det har en gennemgang af den underskrevne kontrakt slået fast – men indtil Gribskov Kommune eventuelt trækker sig fra samarbejdet i FBR så skal brandfolkene sikres stærkest mulig tryghed og trivsel, lyder det fra Mikkel Andersen,  Formand for Erhverv og Beskæftigelse.

På mødet var der stort fremmøde, således var næsten samtlige brandfolk fra de to brandstationer i Gilleleje og Helsinge mødt op for at komme med deres besyv i sagen, samt lytte til hvad Gribskov Kommune havde af nyt i sagen.

Især er der fra brandfolkenes side glæde over at man fra Gribskov Kommunes side lytter og tager brandmandskabets bekymringer alvorligt, herunder den manglende tillid til Frederiksborg Brand og Redning som fylder meget.

– Det er vigtigt for byrådet at sikre, at brandfolkenes tillid til Frederiksborg Brand og Redning styrkes og fastholdes, samtidig med at det helt unikke sammenhold i brandvæsnet i Gribskov skal bibeholdes, siger udvalgsformand for Erhverv og Beskæftigelse, Mikkel Andersen, til Netavisen Gribskov.

– ​Formålet med møderne er at høre brandmandskabet, få løst eventuelle problemer og ikke mindst gøre det klart at vi under ingen omstændigheder vil gå på kompromis med sikkerheden i Gribskov Kommune, vi skal sikre os at brandfolkene har de bedst mulige forhold og forbliver i vores bredskab. Ikke mindst er det vigtigt at det stærke venskab og helt unikke sammenhold mellem vores brandfolk bevares, fastslår Mikkel Andersen overfor Netavisen Gribskov.