Brandvæsnet ledte efter brændende villa

Den tomme villa fik natten til onsdag dødsstødet, og bliver formentlig revet hurtigt ned så de unge ikke igen tager ophold i huset. (Foto/Video/Tekst: Allan Andersen)

HELSINGE: Natten til onsdag udbrød der brand i en tom villa på Rundinsvej, villaen har gennem de seneste uger været brugt af unge som mødested og formentlig ligger glemte stearinlys bag branden. En forkert adresse gav lidt hovedbrud hos brandvæsnet.

Det var få minutter over midnat at brandvæsnet blev alarmeret om branden i villaen på Rundinsvej 11, den er nu placeret bag et byggepladshegn af træplader og alarmen sendte brandvæsnet på lidt af en rundtur.

Den første melding lød på ildløs på Vestergade 4, altså de gamle tinglysningskontorer bag Domhuset. Der var absolut ingen ild der, men på Rundinsvej stod der et par vidner som fik vinket brandvæsnet om til stedet – men uheldigvis via Møllestien hvilket gjorde at brandkøretøjerne endte på den forkerte side af bla. et hegn og langt fra selve huset.

Mens brandvæsnet altså var havnet det forkerte sted i første omgang, nåede ilden at få ekstra godt fat i den tomme villa og flammerne stod ud af vinduerne på den ene side af huset..

Hegn skåret op med kædesav
Udstyret med en kædesav løb et par brandfolk ud til Rundinsvej, og skar sig hurtigt vej gennem byggepladshegnet mens flammerne stod ud af vinduerne på den forladte villa. Brandsprøjten stod klar et øjeblik efter, og to røgdykkere rykkede ind i huset hvor flammerne på førstesalen hurtigt blev nedkæmpet.

Brandfolkene arbejdede på stedet nogle timer med efterslukning, hvor der bla. er brækket både lofter og gulv i stykker flere steder på grund af ildlommer.

Politiet afspærrede efterfølgende stedet, idet der skal foretages nogle tekniske undersøgelser af brandstedet, herunder undersøgelse af brandårsagen da branden kan være blevet påsat.

Unge bruger huset ulovligt
Det er dog velkendt at vagterne på området gennem de seneste uger næsten dagligt har måttet jage en gruppe unge mennesker væk fra huset. De unge har brugt huset som ‘hyggested’ for indtagelse af alkohol og hashrygning, og der er blevet benyttet et stor mængde stearinlys i huset hvilket kan have en sammenhæng med nattens brand.

Det er bla. en af de ting som politiets teknikere nu skal undersøge – og når politiet er færdige vil der formentlig ske en hurtig nedrivning af huset som ligger på det nye boligområde ‘Møllebakken’ som er under opførelse.

Skriv din kommentar her: